Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Výdatná marocká hŕstková polievka s cícerom a ryžou

Marocká hŕstková / Sýta a korenistá marocká polievka kombinuje cícer, hŕstkovú zmes a ryžu s chuťou paradajok a aromatického korenia. Vďaka svojej výživnosti... Sýta a korenistá marocká polievka kombinuje cícer, hŕstkovú zmes a ryžu s chuťou paradajok a aromatického korenia. Vďaka svojej výživnosti a hustej konzistencii skvele zasýti ako samostatné hlavné jedlo. Je ideálna na chladnejšie dni a milovníci štipľavých chutí si ju môžu doladiť čili.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Africká kuchyňa
120 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 hrnček – zmes na hŕstkovú polievku
  • 1 hrnček – sušený cícer
  • 1 hrnček – ryža
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – zeler (menší)
  • 2 ks – mrkva
  • 1 konzerva – paradajky lúpané
  • 2 PL – olej
  • 1 KL – soľ
  • 1 KL – kurkuma
  • 1 ks – bobkový list
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 0.5 KL – drvená rasca
  • 0.5 KL – sušený zázvor
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 1 PL – hladká múka
  • podľa chuti – čili
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cícer a hŕstkovú zmes namočíme podľa návodu na obale.
  2. Cícer prepláchneme, dáme variť asi 15 minút, potom pridáme hŕstkovú zmes a pokračujeme vo varení.
  3. Na oleji opražíme nasekanú cibuľku, potom pridáme nakrájaný zeler, mrkvu a koreniny.
  4. Pridáme ryžu, paradajky a vodu, zakryjeme a varíme, kým zelenina a ryža nezmäknú.
  5. K tejto zmesi pridáme uvarený cícer s hŕstkovou zmesou a všetko spolu ešte chvíľku povaríme.
  6. Na záver polievku zahustíme zápražkou z múky a oleja, posypeme petržlenovou vňaťou a dochutíme čili podľa chuti.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#marockaPolievka #hrstkova #cicer #ryzovaPolievka #zdraveJedlo #orientalneChute #vhodnePreZimu
9 zobrazení