Marocká hŕstková /
Sýta a korenistá marocká polievka kombinuje cícer, hŕstkovú zmes a ryžu s chuťou paradajok a aromatického korenia. Vďaka svojej výživnosti...
Sýta a korenistá marocká polievka kombinuje cícer, hŕstkovú zmes a ryžu s chuťou paradajok a aromatického korenia. Vďaka svojej výživnosti a hustej konzistencii skvele zasýti ako samostatné hlavné jedlo. Je ideálna na chladnejšie dni a milovníci štipľavých chutí si ju môžu doladiť čili.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Africká kuchyňa
120 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 hrnček – zmes na hŕstkovú polievku
- 1 hrnček – sušený cícer
- 1 hrnček – ryža
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – zeler (menší)
- 2 ks – mrkva
- 1 konzerva – paradajky lúpané
- 2 PL – olej
- 1 KL – soľ
- 1 KL – kurkuma
- 1 ks – bobkový list
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 0.5 KL – drvená rasca
- 0.5 KL – sušený zázvor
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 1 PL – hladká múka
- podľa chuti – čili
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cícer a hŕstkovú zmes namočíme podľa návodu na obale.
- Cícer prepláchneme, dáme variť asi 15 minút, potom pridáme hŕstkovú zmes a pokračujeme vo varení.
- Na oleji opražíme nasekanú cibuľku, potom pridáme nakrájaný zeler, mrkvu a koreniny.
- Pridáme ryžu, paradajky a vodu, zakryjeme a varíme, kým zelenina a ryža nezmäknú.
- K tejto zmesi pridáme uvarený cícer s hŕstkovou zmesou a všetko spolu ešte chvíľku povaríme.
- Na záver polievku zahustíme zápražkou z múky a oleja, posypeme petržlenovou vňaťou a dochutíme čili podľa chuti.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#marockaPolievka #hrstkova #cicer #ryzovaPolievka #zdraveJedlo #orientalneChute #vhodnePreZimu
9 zobrazení