Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová pórová polievka s mletým mäsom

Pórová s mäsom / Lahodná, výdatná pórová polievka s jemným krémovým základom a mletým mäsom, ktorá zasýti ako plnohodnotný obed. V kombinácii s cesnakovou... Lahodná, výdatná pórová polievka s jemným krémovým základom a mletým mäsom, ktorá zasýti ako plnohodnotný obed. V kombinácii s cesnakovou bagetkou a strúhaným syrom vytvára harmonickú chuť, ktorá poteší každého milovníka hutných polievok. Ideálna na chladnejšie dni alebo ako rýchla večera.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Mleté mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 300 g – mleté mäso
  • 2 PL – olej
  • 1 PL – maslo
  • 1 ks – pór
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 4 ks – zemiaky
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 100 g – tvrdý syr
  • 2 ks – bageta
  • 3 strúčiky – cesnak
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji opečieme mleté mäso so soľou a korením, kým sa nezatiahne, potom ho odstavíme.
  2. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, pridáme cibuľu a pór, a dusíme do zmäknutia. Časť póru si odložíme bokom.
  3. Pridáme pretlačený cesnak, krátko osmažíme a zalejeme vývarom.
  4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme, kým nezmäknú.
  5. Rozmixujeme ponorným mixérom na krém, podľa potreby zriedime vodou a vrátime na plameň.
  6. Vmiešame pripravené mäsko a zvyšný pór, ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
  7. Spolu prevaríme ešte 5 až 10 minút.
  8. Podávame s nastrúhaným syrom a cesnakovými hriankami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#porovaPolievka #mleteMaso #kremovaPolievka #bageta #cesnakoveHrianky #rychlyObed
7 zobrazení