Cibuľová polievka /
Táto tradičná cibuľová polievka je dôkazom, že aj z pár základných surovín môže vzniknúť chuťovo výnimočné jedlo. Základom je do...
Táto tradičná cibuľová polievka je dôkazom, že aj z pár základných surovín môže vzniknúť chuťovo výnimočné jedlo. Základom je do zlatista opečená cibuľka, dochutená sladkou paprikou a majoránom. Zahustená múkou a doplnená o zemiaky vytvára sýtu a hrejivú polievku, ktorú si zamilujete najmä v chladnejšom počasí.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 3 ks – cibuľa
- 4 ks – zemiak
- 2 PL – olej
- 2 PL – hladká múka
- 0.5 KL – mletá paprika
- 0.5 KL – majorán
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
- Na panvici pripravíme zápražku: na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a múku.
- Za stáleho miešania zalejeme vodou a dobre premiešame, aby nevznikli hrudky.
- Zmes vlejeme k zemiakom a varíme ešte približne 20 minút.
- Dochutíme soľou a majoránom.
- Podávame s chrumkavým opečeným chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cibulovaPolievka #zemiaky #tradicnaKuchyna #rychlaVecera #lacnyRecept #covarit
11 zobrazení