Tekvicová s bryndzou /
Lahodná krémová polievka z hokkaido tekvice, mrkvy a zemiakov, dochutená štipkou škorice a ozdobená rozdrobenou bryndzou. Sladkastá zelenina výborne kontrastuje...
Lahodná krémová polievka z hokkaido tekvice, mrkvy a zemiakov, dochutená štipkou škorice a ozdobená rozdrobenou bryndzou. Sladkastá zelenina výborne kontrastuje so slanou chuťou syra. Výborná jesenná pochúťka vhodná ako predjedlo či ľahký obed.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – hokkaido tekvica
- 1 ks – mrkva
- 2 ks – zemiak
- 1 PL – olej
- 1 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – škorica
- 1 KL – cukor
- 100 g – bryndza
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Tekvicu nakrájame aj so šupkou na malé kocky.
- Mrkvu, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na oleji s maslom orestujeme cibuľku do sklovita.
- Pridáme tekvicu, mrkvu a zemiaky, dochutíme soľou, korením a škoricou, krátko restujeme.
- Zalejeme vodou, zakryjeme a varíme približne 30 minút.
- Uvarenú polievku dochutíme cukrom, rozmixujeme dohladka a podávame s rozdrobenou bryndzou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvica #bryndza #polievka #jesennaPolievka #kremovaPolievka #covarit
7 zobrazení