Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Loštická cesnačka so syrečkami

Cesnaková so syrečkami / Výrazná a voňavá polievka s typickým charakterom Moravy. Slanina, zemiaky a poriadna dávka cesnaku vytvárajú základ tejto sýtej polievky. Pridaním... Výrazná a voňavá polievka s typickým charakterom Moravy. Slanina, zemiaky a poriadna dávka cesnaku vytvárajú základ tejto sýtej polievky. Pridaním olomouckých syrečkov a chrumkavých krutónov sa z obyčajnej cesnačky stáva nezameniteľný zážitok. Perfektne zahreje a zasýti v každom ročnom období.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Údené mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 100 g – slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 ks – zemiaky
  • 8 strúčikov – cesnak
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – rasca
  • podľa chuti – majorán
  • 1 balíček (5 ks) – olomoucké syrečky
  • 3 plátky – chlieb
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na kúsky nakrájanú slaninu opečieme v hrnci, kým nepustí tuk.
  2. Pridáme nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita.
  3. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Zalejeme asi 1,5 litra vody alebo vývaru.
  4. Po 20 minútach varenia pridáme pretlačený cesnak a majorán.
  5. Do misiek vložíme nakrájané syrečky, zalejeme ich horúcou polievkou a navrch nasypeme krutónky z opečeného chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cesnačka #syrečky #moravskaKuchyna #polievka #cesnakovaPolievka #lostickaCesnacka
8 zobrazení