Cesnaková so syrečkami /
Výrazná a voňavá polievka s typickým charakterom Moravy. Slanina, zemiaky a poriadna dávka cesnaku vytvárajú základ tejto sýtej polievky. Pridaním...
Výrazná a voňavá polievka s typickým charakterom Moravy. Slanina, zemiaky a poriadna dávka cesnaku vytvárajú základ tejto sýtej polievky. Pridaním olomouckých syrečkov a chrumkavých krutónov sa z obyčajnej cesnačky stáva nezameniteľný zážitok. Perfektne zahreje a zasýti v každom ročnom období.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Údené mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 100 g – slanina
- 1 ks – cibuľa
- 4 ks – zemiaky
- 8 strúčikov – cesnak
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – rasca
- podľa chuti – majorán
- 1 balíček (5 ks) – olomoucké syrečky
- 3 plátky – chlieb
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na kúsky nakrájanú slaninu opečieme v hrnci, kým nepustí tuk.
- Pridáme nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita.
- Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Zalejeme asi 1,5 litra vody alebo vývaru.
- Po 20 minútach varenia pridáme pretlačený cesnak a majorán.
- Do misiek vložíme nakrájané syrečky, zalejeme ich horúcou polievkou a navrch nasypeme krutónky z opečeného chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cesnačka #syrečky #moravskaKuchyna #polievka #cesnakovaPolievka #lostickaCesnacka
8 zobrazení