Divoká kuracia polievka /
Krémová, výživná a neuveriteľne chutná polievka s kuracím mäsom, orieškovou divokou ryžou, hubami a jemne aromatickým tymianom. Ideálna na zahriatie...
Krémová, výživná a neuveriteľne chutná polievka s kuracím mäsom, orieškovou divokou ryžou, hubami a jemne aromatickým tymianom. Ideálna na zahriatie počas chladných dní, výborná ako sýty obed alebo večera.
Obed
Polievky
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – olivový olej
- 500 g – kuracie prsia
- 3 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 0.25 ks – zeler
- 2 ks – mrkva
- 10 ks – šampiňóny
- 2 PL – hladká múka
- 1.5 liter – kurací vývar
- 0.5 liter – mlieko
- 200 g – divoká ryža
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – tymian
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji opečieme kuracie kúsky, osolíme a okoreníme, vyberieme bokom.
- Do hrnca pridáme maslo a restujeme cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak a šampiňóny.
- Zeleninu poprášime múkou, premiešame a vrátime kuracie mäso.
- Zalejeme vývarom a mliekom, pridáme tymian.
- Pridáme prepláchnutú divokú ryžu a varíme pod pokrievkou 45–60 minút do mäkka.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciaPolievka #divokaRyza #huby #kremovaPolievka #zdravaStrava #sytajedla
9 zobrazení