Jarná hrášková /
Táto hrášková polievka so špargľou je stelesnením jari v tanieri. Jemne krémová, krásne zelená, s chrumkavými cesnakovými krutónmi. Ideálna ako...
Táto hrášková polievka so špargľou je stelesnením jari v tanieri. Jemne krémová, krásne zelená, s chrumkavými cesnakovými krutónmi. Ideálna ako ľahký obed či štart večere – zdravá, chutná a rýchla na prípravu.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 200 g – mrazený hrášok
- 1 zväzok – zelená špargľa
- 2 ks – zemiak
- 1 liter – zeleninový vývar
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – tymian
- 2 plátky – biely chlieb
- 1 PL – olej (na krutóny)
- 1 strúčik – cesnak
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu.
- Pridáme hrášok a zemiaky, zalejeme vývarom a varíme 20 minút.
- Špargľu očistíme, hlavičky odložíme, zvyšok pokrájame a pridáme do polievky na 5 minút.
- Rozmixujeme dohladka, vrátime nad plameň, pridáme hlavičky špargle a dochutíme.
- Z chleba pripravíme krutóny na oleji s cesnakom, restujeme do chrumkava.
- Polievku podávame s krutónmi a čerstvo zomletým korením.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hraskovaPolievka #spargla #jarnaPolievka #zdravyRecept #vegetarianskeJedlo #krutony
7 zobrazení