Dubáková polievka /
Voňavá dubáková polievka s koreňovou zeleninou patrí medzi klasiky slovenskej kuchyne. Jemne restované huby, mrkva, petržlen a zemiaky vytvárajú harmonickú...
Voňavá dubáková polievka s koreňovou zeleninou patrí medzi klasiky slovenskej kuchyne. Jemne restované huby, mrkva, petržlen a zemiaky vytvárajú harmonickú chuť, ktorú na záver zvýrazní čerstvý kôpor alebo vňať. Ideálna na víkendový obed.
Obed
Polievky
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – maslo
- 8 ks – čerstvé dubáky
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – veľká mrkva
- 2 ks – petržlen
- 1 strúčik – cesnak
- 4 ks – zemiaky
- trochu – čerstvý kôpor alebo petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci speníme maslo a pridáme pokrájané dubáky. Restujeme, kým nezmäknú, potom pridáme nasekanú cibuľu.
- Keď je cibuľa mäkká, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, osolíme a okoreníme. Všetko pár minút restujeme.
- Pridáme cesnak, zemiaky nakrájané na kocky a zalejeme litrom vody.
- Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
- Na záver dochutíme nasekaným kôprom alebo vňaťou a prípadne ešte dosolíme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hubovaPolievka #dubaky #slovenskaKuchyna #zemiaky #korenovaZelenina #voňaváPolievka
9 zobrazení