Acquacotta /
Acquacotta je jednoduchá, no výnimočne chutná polievka z vidieckeho Toskánska. Kombinácia špenátu, paradajok, vajíčok a parmezánu podávaná s bielym chlebom...
Acquacotta je jednoduchá, no výnimočne chutná polievka z vidieckeho Toskánska. Kombinácia špenátu, paradajok, vajíčok a parmezánu podávaná s bielym chlebom vytvára sýte, rustikálne jedlo. Varená voda, ktorá vás prekvapí svojou hĺbkou a vôňou.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – olivový olej
- 2 ks – zeler (stonky)
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 0.5 KL – čili vločky
- 400 g – mladý špenát
- 1 ks – lúpané krájané paradajky (konzerva)
- 1 liter – zeleninový vývar
- 2 ks – vajíčka
- 2 PL – strúhaný parmezán
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 6 plátkov – biely chlieb
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeler, cibuľu a mrkvu nakrájame na kocky, orestujeme ich na oleji do mäkka.
- Pridáme čili a špenát, premiešame, kým špenát nezvädne.
- Zalejeme vývarom, pridáme paradajky a povaríme 10 minút.
- Vajíčka vyšľaháme s parmezánom, vlejeme do polievky a krátko povaríme.
- Dochutíme soľou a korením.
- Na dno taniera položíme plátok chleba a zalejeme ho polievkou. Môžeme pridať aj pošírované vajíčko.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#acquacotta #talianskaPolievka #spenat #vajicka #paradajky #rustikalneJedlo
8 zobrazení