Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Acquacotta – talianska zeleninová polievka so špenátom a chlebom

Acquacotta / Acquacotta je jednoduchá, no výnimočne chutná polievka z vidieckeho Toskánska. Kombinácia špenátu, paradajok, vajíčok a parmezánu podávaná s bielym chlebom... Acquacotta je jednoduchá, no výnimočne chutná polievka z vidieckeho Toskánska. Kombinácia špenátu, paradajok, vajíčok a parmezánu podávaná s bielym chlebom vytvára sýte, rustikálne jedlo. Varená voda, ktorá vás prekvapí svojou hĺbkou a vôňou.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – olivový olej
  • 2 ks – zeler (stonky)
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – mrkva
  • 0.5 KL – čili vločky
  • 400 g – mladý špenát
  • 1 ks – lúpané krájané paradajky (konzerva)
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 2 ks – vajíčka
  • 2 PL – strúhaný parmezán
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 6 plátkov – biely chlieb
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zeler, cibuľu a mrkvu nakrájame na kocky, orestujeme ich na oleji do mäkka.
  2. Pridáme čili a špenát, premiešame, kým špenát nezvädne.
  3. Zalejeme vývarom, pridáme paradajky a povaríme 10 minút.
  4. Vajíčka vyšľaháme s parmezánom, vlejeme do polievky a krátko povaríme.
  5. Dochutíme soľou a korením.
  6. Na dno taniera položíme plátok chleba a zalejeme ho polievkou. Môžeme pridať aj pošírované vajíčko.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#acquacotta #talianskaPolievka #spenat #vajicka #paradajky #rustikalneJedlo
8 zobrazení