Pappa al Pomodoro /
Tradičná toskánska paradajková polievka pripravená z čerstvých paradajok, kváskového chleba a olivového oleja. V jednoduchosti je sila – výsledkom je...
Tradičná toskánska paradajková polievka pripravená z čerstvých paradajok, kváskového chleba a olivového oleja. V jednoduchosti je sila – výsledkom je hustá, aromatická a sýta polievka, ktorá chutí ešte lepšie na druhý deň. Ideálna na leto aj zimu.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vyprážané
Talianska kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – extra panenský olivový olej
- 2 strúčiky – cesnak
- 500 g – veľké paradajky
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 10 ks – čerstvá bazalka
- 1 liter – kurací alebo zeleninový vývar
- 300 g – ražný kváskový chlieb
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Paradajky narežeme do kríža, sparíme vo vriacej vode, olúpeme a nakrájame na kocky.
- Cesnak nasekáme, pridáme do studeného oleja v hrnci a pomaly zahrievame.
- Keď sa cesnak začne restovať, pridáme paradajky a dochutíme soľou a korením.
- Pridáme bazalkové lístky, zakryjeme a varíme na miernom ohni 15 minút.
- Chlieb pokrájame na tenké plátky.
- Paradajky zalejeme vývarom a keď začne polievka vrieť, pridáme chlieb.
- Premiešame a povaríme ešte 10 minút, kým sa chlieb nerozpadne a polievku nezahustí.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pappaAlPomodoro #toskanskaKuchyna #chlebovaPolievka #paradajky #bazalka #rustikalneJedlo
8 zobrazení