Ribollita /
Ribollita je tradičná toskánska polievka, ktorá spojuje výdatnosť fazule, kapusty a odležaného chleba. Varená pomaly a najlepšia až po opätovnom...
Ribollita je tradičná toskánska polievka, ktorá spojuje výdatnosť fazule, kapusty a odležaného chleba. Varená pomaly a najlepšia až po opätovnom prehriatí, vytvára hutné, aromatické jedlo, ktoré je zároveň skromné a výnimočne chutné. Ideálne ako sýty obed na chladnejšie dni.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
20 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 3 PL – olivový olej
- 1 ks – červená cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 2 ks – zeler (stonky)
- 1 KL – tymian
- 2 ks – bobkový list
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 litre – voda
- 0.5 ks – kel
- 0.5 ks – biela kapusta
- 2 konzervy – biela fazuľa
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 500 g – kváskový chlieb
- 3 PL – extra panenský olivový olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu, mrkvu a zeler pokrájame a orestujeme na oleji.
- Pridáme tymian, bobkový list a paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vodou.
- Vložíme nasekaný kel a kapustu a varíme 60 minút zakryté.
- Polovicu fazuliek rozmixujeme na pyré, druhú necháme celé.
- Z polievky vyberieme bobkový list, pridáme celé i rozmixované fazule a varíme ďalších 5 minút.
- Chlieb nakrájame na plátky a vrstvíme s polievkou do misy. Každú vrstvu zalejeme polievkou.
- Na záver pokvapkáme olivovým olejom a uložíme do chladničky do druhého dňa.
- Na druhý deň polievku prevaríme a podávame horúcu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#ribollita #toskanskaPolievka #fazula #kapusta #chlieb #rustikalnaKuchyna
7 zobrazení