Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Toskánska Ribollita – fazuľovo-kapustová polievka s chlebom

Ribollita / Ribollita je tradičná toskánska polievka, ktorá spojuje výdatnosť fazule, kapusty a odležaného chleba. Varená pomaly a najlepšia až po opätovnom... Ribollita je tradičná toskánska polievka, ktorá spojuje výdatnosť fazule, kapusty a odležaného chleba. Varená pomaly a najlepšia až po opätovnom prehriatí, vytvára hutné, aromatické jedlo, ktoré je zároveň skromné a výnimočne chutné. Ideálne ako sýty obed na chladnejšie dni.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
20 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 3 PL – olivový olej
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 1 ks – mrkva
  • 2 ks – zeler (stonky)
  • 1 KL – tymian
  • 2 ks – bobkový list
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 2 litre – voda
  • 0.5 ks – kel
  • 0.5 ks – biela kapusta
  • 2 konzervy – biela fazuľa
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 500 g – kváskový chlieb
  • 3 PL – extra panenský olivový olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cibuľu, mrkvu a zeler pokrájame a orestujeme na oleji.
  2. Pridáme tymian, bobkový list a paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vodou.
  3. Vložíme nasekaný kel a kapustu a varíme 60 minút zakryté.
  4. Polovicu fazuliek rozmixujeme na pyré, druhú necháme celé.
  5. Z polievky vyberieme bobkový list, pridáme celé i rozmixované fazule a varíme ďalších 5 minút.
  6. Chlieb nakrájame na plátky a vrstvíme s polievkou do misy. Každú vrstvu zalejeme polievkou.
  7. Na záver pokvapkáme olivovým olejom a uložíme do chladničky do druhého dňa.
  8. Na druhý deň polievku prevaríme a podávame horúcu.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#ribollita #toskanskaPolievka #fazula #kapusta #chlieb #rustikalnaKuchyna
7 zobrazení