Pho polievka /
Vietnamská hovädzia Pho s bylinkami je výnimočne aromatická a výživná polievka, ktorá spája silný hovädzí vývar s koreninami a čerstvými...
Vietnamská hovädzia Pho s bylinkami je výnimočne aromatická a výživná polievka, ktorá spája silný hovädzí vývar s koreninami a čerstvými bylinkami. V každej lyžici cítiť exotiku, liečivú silu a hrejivý dotyk ďalekého východu. Tradičné comfort food v ázijskom štýle.
Obed
Polievky
Exotické jedlá
Hovädzie mäso
Varené
Ázijská kuchyňa
Vietnamská kuchyňa
15 min príprava
200 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 ks – cibuľa
- 5 cm – čerstvý zázvor
- 1 ks – škorica (drievko)
- 4 ks – badián (kvietok)
- 1 ks – celý kardamón
- 1 KL – koriander (semienka)
- 1 KL – fenikel (semienka)
- 6 ks – klinčeky
- 1 KL – celé čierne korenie
- 500 g – hovädzie mäso
- 2 KL – soľ
- 2 PL – hnedý cukor
- 100 ml – rybacia omáčka
- podľa potreby – ryžové rezance
- podľa chuti – jarná cibuľka
- podľa chuti – klíčky mungo
- podľa chuti – čili paprička
- podľa chuti – čerstvý koriander
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu a zázvor nakrájame a pečieme v rúre pri 180 °C asi 20 minút.
- Koreniny nasucho opražíme na panvici – škoricu, badián, kardamón, koriander, fenikel, klinčeky a čierne korenie.
- Pečenú cibuľu, zázvor a koreniny zabalíme do pláteného vrecka.
- Hovädzie mäso varíme s lyžičkou soli cca 3 hodiny. Poslednú hodinu pridáme koreninové vrecko.
- Hotový vývar scedíme, dosolíme, pridáme cukor a rybaciu omáčku. Privedieme do varu.
- Do misky dáme ryžové rezance, mäso, jarnú cibuľku, mungo klíčky, koriander a čili. Prelejeme horúcim vývarom a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pho #vietnamskakuchyna #hovadzievyvar #bylinky #azijskajedla #dlhovarenie #comfortfood
7 zobrazení