Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Cesnakový krém s oreganom a smotanou

Cesnakový krém / Hustá, aromatická cesnaková polievka so zemiakmi a oreganom je ideálnym jedlom počas chladných dní. Základom je jemne orestovaný cesnak a... Hustá, aromatická cesnaková polievka so zemiakmi a oreganom je ideálnym jedlom počas chladných dní. Základom je jemne orestovaný cesnak a cibuľa, ktoré spolu s vývarom a smotanou vytvoria hladký, výrazne ochutený krém. Hotová za 30 minút, podávaná s krutónmi.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 2 PL – maslo
  • 8 strúčikov – cesnak
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 KL – sušené oregáno
  • 2 ks – veľké zemiaky
  • 500 ml – zeleninový vývar
  • 100 ml – smotana na varenie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 1 PL – maslo
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej alebo maslo a krátko orestujeme celé strúčiky cesnaku.
  2. Pridáme nasekanú cibuľu a restujeme spolu s cesnakom ešte asi 3 minúty.
  3. Prisypeme oregano a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a pridáme smotanu.
  4. Privedieme k varu a varíme 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou a korením, zjemníme lyžicou masla.
  6. Podávame s krutónmi z bieleho chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cesnakovyKrem #zdravaPolievka #cesnak #oreganum #rychlyRecept #kremovaPolievka
133 zobrazení