Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Talianska vajíčková polievka Stracciatella s parmezánom

Stracciatella / Stracciatella je výnimočne jednoduchá a rýchla talianska polievka pripravená z vajec, parmezánu a vývaru. Výsledkom sú jemné vajíčkové vločky v... Stracciatella je výnimočne jednoduchá a rýchla talianska polievka pripravená z vajec, parmezánu a vývaru. Výsledkom sú jemné vajíčkové vločky v horúcom kuracom vývare, ktoré môžete dozdobiť vňaťou alebo čili. Hotová za pár minút, ideálna na ľahký obed či večeru.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
5 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 1 liter – kurací vývar
  • 3 ks – vajce
  • 2 hrste – strúhaný parmezán
  • trochu – hrubá múka
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • trochu – nasekaná petržlenová vňať
  • trochu – čili vločky
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci zahrejeme kurací vývar až po bod varu.
  2. Medzitým vyšľaháme vajcia s nastrúhaným parmezánom, voliteľne pridáme múku, soľ a korenie.
  3. Za stáleho miešania tenkým prúdom vlejeme vajíčkovú zmes do vriaceho vývaru a pokračujeme v miešaní, kým sa nevytvoria vločky.
  4. Varíme ešte 2–3 minúty a následne môžeme ozdobiť čerstvou vňaťou a štipkou čili vločiek.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#stracciatella #vajickovaPolievka #talianskaKuchyna #rychlyRecept #parmezan #kuraciVyvar
7 zobrazení