Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičné španielske gazpacho z paradajok, papriky a uhorky

Gazpacho paradajkové / Gazpacho je osviežujúca španielska polievka bez varenia, ideálna na horúce dni. Kombinuje čerstvú zeleninu, biely chlieb a aromatické korenie. Vďaka... Gazpacho je osviežujúca španielska polievka bez varenia, ideálna na horúce dni. Kombinuje čerstvú zeleninu, biely chlieb a aromatické korenie. Vďaka jednoduchej príprave v mixéri vznikne hladký, chutný a studený krém, ktorý výborne zasýti a zároveň osvieži.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Studené pokrmy Španielska kuchyňa
10 min príprava
Porcie: 4

  • 1 ks – kapia (väčšia)
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 6 ks – paradajky (stredné)
  • 0.333 ks – šalátová uhorka
  • 1 plátok – starší biely chlieb (hrubší krajec)
  • 250 ml – voda
  • 80 ml – olivový olej
  • 2 PL – ocot
  • 0.5 KL – soľ
  • 0.5 KL – čierne korenie
  • 0.5 KL – mletá rasca
  • trochu – ľad
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Papriky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do mixéra.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky a šalátovú uhorku.
  3. K zelenine pridáme na kocky nakrájaný chlieb.
  4. Dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  5. Zalejeme vodou, octom a olivovým olejom.
  6. Pridáme ľad a všetko rozmixujeme na hladký krém.
  7. Servírujeme vo vychladených miskách, dozdobíme kúskom ľadu a nasekanou zeleninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#gazpacho #studenaPolievka #paradajky #uhorka #spanielskaKuchyna #osviezujuceJedlo
7 zobrazení