Gazpacho paradajkové /
Gazpacho je osviežujúca španielska polievka bez varenia, ideálna na horúce dni. Kombinuje čerstvú zeleninu, biely chlieb a aromatické korenie. Vďaka...
Gazpacho je osviežujúca španielska polievka bez varenia, ideálna na horúce dni. Kombinuje čerstvú zeleninu, biely chlieb a aromatické korenie. Vďaka jednoduchej príprave v mixéri vznikne hladký, chutný a studený krém, ktorý výborne zasýti a zároveň osvieži.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Studené pokrmy
Španielska kuchyňa
10 min príprava
Porcie: 4
- 1 ks – kapia (väčšia)
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 6 ks – paradajky (stredné)
- 0.333 ks – šalátová uhorka
- 1 plátok – starší biely chlieb (hrubší krajec)
- 250 ml – voda
- 80 ml – olivový olej
- 2 PL – ocot
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – čierne korenie
- 0.5 KL – mletá rasca
- trochu – ľad
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Papriky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do mixéra.
- Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky a šalátovú uhorku.
- K zelenine pridáme na kocky nakrájaný chlieb.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Zalejeme vodou, octom a olivovým olejom.
- Pridáme ľad a všetko rozmixujeme na hladký krém.
- Servírujeme vo vychladených miskách, dozdobíme kúskom ľadu a nasekanou zeleninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#gazpacho #studenaPolievka #paradajky #uhorka #spanielskaKuchyna #osviezujuceJedlo
7 zobrazení