Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová polievka z pečeného karfiolu a cesnaku

Karfiolová krémová / Táto krémová karfiolová polievka má jedinečný chuťový profil vďaka pečenému karfiolu a jemne restovanému cesnaku. Zjemnená maslom a mliekom, krásne... Táto krémová karfiolová polievka má jedinečný chuťový profil vďaka pečenému karfiolu a jemne restovanému cesnaku. Zjemnená maslom a mliekom, krásne krémová, plná vône a chuti. Perfektná jesenná či zimná večera podávaná s krutónmi alebo čerstvým chlebíkom.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Pečené Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1 ks – karfiol (väčší)
  • 2 PL – olivový olej
  • 0.5 KL – mletá paprika
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 250 ml – mlieko
  • 2 PL – maslo
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Karfiol narežeme na ružičky, prepláchneme a necháme odkvapkať.
  2. Rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme paprikou a pečieme 30 minút pri 180 °C.
  3. V hrnci orestujeme cibuľu a cesnak do zmäknutia, zalejeme vývarom.
  4. Pridáme upečený karfiol a varíme 20 minút.
  5. Prilejeme mlieko, rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou, korením.
  6. Pridáme maslo a krátko prevaríme. Podávame s krutónmi alebo pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#karfiolovaPolievka #pecenyKarfiol #kremovaPolievka #zdravyRecept #jesennaPolievka #cesnak
11 zobrazení