Pho Bo /
Ikonická vietnamská polievka Pho Bo je plná výnimočných chutí – silný hovädzí vývar, voňavé ázijské korenie, tenké plátky mäsa, ryžové...
Ikonická vietnamská polievka Pho Bo je plná výnimočných chutí – silný hovädzí vývar, voňavé ázijské korenie, tenké plátky mäsa, ryžové rezance a čerstvé bylinky. Pripravená tradičným spôsobom s opekaným zázvorom, anízom a škoricou, podávaná s mungo klíčkami, čili a limetkou je dokonalým gastronomickým zážitkom.
Obed
Polievky
Exotické jedlá
Huby
Hovädzie mäso
Varené
Ázijská kuchyňa
Vietnamská kuchyňa
20 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 ks – špiková kosť
- 500 g – hovädzí chvost
- 500 g – hovädzia sviečkovica (falošná)
- 2 ks – cibuľa
- 2 ks – zázvor
- 3 ks – aníz
- 2 ks – škorica (palička)
- 3 ks – kardamón
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – trstinový cukor
- 1 balíček – ryžové rezance
- 4 ks – šalotka
- 1 zväzok – koriander
- 1 zväzok – jarná cibuľka
- 1 zväzok – vietnamská mäta
- 1 konzerva – klíčky mungo
- 2 ks – čili paprička
- 1 ks – limetka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kosti zalejeme studenou vodou, varíme 15 minút, scedíme a opláchneme. Potom dáme znovu variť s cibuľou, hovädzím mäsom, soľou a cukrom 2–3 hodiny, bez zakrývania.
- Zázvor a cibuľu rozrežeme, spolu s anízom, škoricou a kardamónom opečieme nasucho. Pridáme do vývaru a varíme, kým mäso nezmäkne.
- Ryžové rezance namočíme na 30 minút do studenej vody, potom krátko povaríme.
- Do misiek rozdelíme uvarené rezance, pridáme tenké plátky sviečkovice a zalejeme precedeným vývarom.
- Dozdobíme mungo klíčkami, jarnou cibuľkou, šalotkou, nasekanou čili, koriandrom, mätou a pár kvapkami limetkovej šťavy.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#phoBo #vietnamskaPolievka #bylinky #hovedzieMaso #ryzoveRezance #azijskaKuchyna
10 zobrazení