Kuracia s cuketou a ryžou /
Výdatná, voňavá a farebná – táto kuracia polievka s ryžou a cuketami je ideálnym jedlom na ľahký obed či sýtu...
Výdatná, voňavá a farebná – táto kuracia polievka s ryžou a cuketami je ideálnym jedlom na ľahký obed či sýtu večeru. Vďaka kombinácii paradajok, cukety, byliniek a mäsa vytvára bohatú a harmonickú chuť, ktorá poteší všetkých stravníkov. Výborne sa hodí podávať s čerstvými bylinkami.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 ks – cukety (malé)
- 1 ks – lúpané paradajky (konzerva)
- 2 ks – kuracie prsia
- 1 liter – kurací vývar
- 250 ml – vriaca voda
- 150 g – ryža
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – provensálske bylinky
- podľa chuti – mletá paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cukety umyjeme, prerežeme na tri časti a každú časť rozštvrtíme.
- Kuracie mäso nakrájame na hrubšie rezančeky.
- V hrnci zohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, osolíme a orestujeme do sklovita.
- Pridáme prelisovaný cesnak a po chvíli paradajkový pretlak. Krátko spolu restujeme.
- Pridáme cuketu, soľ, korenie, provensálske bylinky, papriku a lúpané paradajky. Premiešame a zalejeme vývarom.
- Pridáme kuracie mäso a suchú ryžu. Keď začne vrieť, prilejeme vriacu vodu, prikryjeme a varíme 30 minút na miernom ohni.
- Občas premiešame, aby sa ryža neprilepila na dno hrnca.
- Na záver dochutíme a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciaPolievka #cuketa #ryza #zdravaPolievka #sytaVecera #rychlyObed
8 zobrazení