Hlivová polievka /
Hlivová polievka s majoránom a vývarom je lahodná a voňavá klasika, ktorá posilní imunitu a pohladí žalúdok. Vďaka restovanej hlive,...
Hlivová polievka s majoránom a vývarom je lahodná a voňavá klasika, ktorá posilní imunitu a pohladí žalúdok. Vďaka restovanej hlive, zemiaku a koreninám chutí výborne aj bez smotany. Rýchla, ľahká a zdravá – ideálna na každý deň.
Obed
Polievky
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 250 g – hliva ustricová
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – maslo
- 1 KL – mletá paprika
- 1 KL – drvená rasca
- 1 ks – väčší zemiak
- 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 1 PL – majorán
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hlivu pokrájame na malé kúsky, cibuľu nasekáme nadrobno a zemiak nastrúhame najemno.
- Na masle speníme cibuľu do sklovita, pridáme hlivu a restujeme 5 minút.
- Hrniec odstavíme, primiešame papriku a rascu, potom opäť položíme na plameň.
- Pridáme zemiak a zalejeme vývarom. Varíme približne 30 minút.
- Posledných 5 minút dochutíme majoránom, soľou a korením.
- Podávame samotnú alebo s mrvenicou, ryžou či krúpami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hliva #zdravaobed #rychlapolievka #vegetarianska #slovenskakuchyna #bezlepku #vyvarova
17 zobrazení