Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hlivová polievka s majoránom a vývarom

Hlivová polievka / Hlivová polievka s majoránom a vývarom je lahodná a voňavá klasika, ktorá posilní imunitu a pohladí žalúdok. Vďaka restovanej hlive,... Hlivová polievka s majoránom a vývarom je lahodná a voňavá klasika, ktorá posilní imunitu a pohladí žalúdok. Vďaka restovanej hlive, zemiaku a koreninám chutí výborne aj bez smotany. Rýchla, ľahká a zdravá – ideálna na každý deň.
Obed Polievky Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 250 g – hliva ustricová
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – maslo
  • 1 KL – mletá paprika
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 ks – väčší zemiak
  • 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 1 PL – majorán
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Hlivu pokrájame na malé kúsky, cibuľu nasekáme nadrobno a zemiak nastrúhame najemno.
  2. Na masle speníme cibuľu do sklovita, pridáme hlivu a restujeme 5 minút.
  3. Hrniec odstavíme, primiešame papriku a rascu, potom opäť položíme na plameň.
  4. Pridáme zemiak a zalejeme vývarom. Varíme približne 30 minút.
  5. Posledných 5 minút dochutíme majoránom, soľou a korením.
  6. Podávame samotnú alebo s mrvenicou, ryžou či krúpami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hliva #zdravaobed #rychlapolievka #vegetarianska #slovenskakuchyna #bezlepku #vyvarova
17 zobrazení