Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičná hovädzia gulášová polievka s paprikou a zemiakmi

Gulášová hovädzia / Silná, výdatná a plná poctivej chuti – tradičná gulášová polievka pripravená z hovädzieho stehna, papriky, zemiakov a korenín je ideálna... Silná, výdatná a plná poctivej chuti – tradičná gulášová polievka pripravená z hovädzieho stehna, papriky, zemiakov a korenín je ideálna na zasýtenie i zahriatie. Poctivý postup, dlhé varenie a krajec čerstvého chleba robia z tejto gulášovky neodolateľný klasický pokrm slovenskej kuchyne.
Obed Polievky Hovädzie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – olej alebo bravčová masť
  • 500 g – hovädzie stehno (zadné)
  • 2 ks – cibuľa
  • 1 KL – soľ
  • 1 PL – mletá paprika
  • 1 ks – kápia
  • 1 ks – biela paprika
  • 2 ks – paradajka
  • 4 ks – zemiaky (stredné)
  • 3 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – majorán
  • podľa chuti – rasca drvená
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej alebo masť, pridáme na väčšie kocky nakrájané hovädzie mäso a opekáme, kým sa nezatiahne.
  2. Posolíme, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Zaprášime paprikou, premiešame a pridáme kolieska kapie, bielej papriky a na kocky nakrájané paradajky.
  4. Zalejeme vodou tak, aby mäso nebolo úplne ponorené. Varíme s občasným dolievaním cca 70 minút, kým mäso zmäkne.
  5. Pridáme viac vody a nakrájané zemiaky. Varíme ešte asi 30 minút.
  6. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, čiernym korením, majoránom a drvenou rascou. Podávame s čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#gulasovka #hovadzie #tradicnaPolievka #silnyVyvar #zemiaky #koreniny
9 zobrazení