Gulášová hovädzia /
Silná, výdatná a plná poctivej chuti – tradičná gulášová polievka pripravená z hovädzieho stehna, papriky, zemiakov a korenín je ideálna...
Silná, výdatná a plná poctivej chuti – tradičná gulášová polievka pripravená z hovädzieho stehna, papriky, zemiakov a korenín je ideálna na zasýtenie i zahriatie. Poctivý postup, dlhé varenie a krajec čerstvého chleba robia z tejto gulášovky neodolateľný klasický pokrm slovenskej kuchyne.
Obed
Polievky
Hovädzie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej alebo bravčová masť
- 500 g – hovädzie stehno (zadné)
- 2 ks – cibuľa
- 1 KL – soľ
- 1 PL – mletá paprika
- 1 ks – kápia
- 1 ks – biela paprika
- 2 ks – paradajka
- 4 ks – zemiaky (stredné)
- 3 strúčiky – cesnak
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – majorán
- podľa chuti – rasca drvená
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme olej alebo masť, pridáme na väčšie kocky nakrájané hovädzie mäso a opekáme, kým sa nezatiahne.
- Posolíme, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
- Zaprášime paprikou, premiešame a pridáme kolieska kapie, bielej papriky a na kocky nakrájané paradajky.
- Zalejeme vodou tak, aby mäso nebolo úplne ponorené. Varíme s občasným dolievaním cca 70 minút, kým mäso zmäkne.
- Pridáme viac vody a nakrájané zemiaky. Varíme ešte asi 30 minút.
- Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, čiernym korením, majoránom a drvenou rascou. Podávame s čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#gulasovka #hovadzie #tradicnaPolievka #silnyVyvar #zemiaky #koreniny
9 zobrazení