Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová cesnačka so zemiakmi a chrumkavými krutónmi

Cesnačka krémová / Hustá a krémová cesnačka je dokonalou polievkou na chladné dni. Spojenie jemne orestovaného cesnaku, zemiakov a vývaru vytvára hladkú, aromatickú... Hustá a krémová cesnačka je dokonalou polievkou na chladné dni. Spojenie jemne orestovaného cesnaku, zemiakov a vývaru vytvára hladkú, aromatickú polievku, ktorá je na záver zjemnená smotanou a doplnená o chrumkavé krutóniky. Zahreje, zasýti a pohladí na duši.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 10 strúčikov – cesnak
  • 4 ks – zemiaky (menšie)
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 250 ml – smotana 30 %
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – rasca
  • podľa chuti – tymian
  • podľa potreby – staršie pečivo
  • 2 PL – olivový olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na masle speníme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, rascu a nakrájané zemiaky. Chvíľu restujeme a zalejeme vývarom.
  2. Varíme cca 20 minút do zmäknutia zemiakov.
  3. Medzitým si nakrájame pečivo na kocky, rozložíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200 °C asi 6–8 minút dozlatista.
  4. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, opäť privedieme k varu, prilejeme smotanu, pridáme tymian a krátko povaríme.
  5. Podávame horúce, posypané čerstvými chrumkavými krutónmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cesnacka #kremovaPolievka #krutoniky #cesnak #zemiaky #zimnyRecept
164 zobrazení