Cesnačka krémová /
Hustá a krémová cesnačka je dokonalou polievkou na chladné dni. Spojenie jemne orestovaného cesnaku, zemiakov a vývaru vytvára hladkú, aromatickú...
Hustá a krémová cesnačka je dokonalou polievkou na chladné dni. Spojenie jemne orestovaného cesnaku, zemiakov a vývaru vytvára hladkú, aromatickú polievku, ktorá je na záver zjemnená smotanou a doplnená o chrumkavé krutóniky. Zahreje, zasýti a pohladí na duši.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 10 strúčikov – cesnak
- 4 ks – zemiaky (menšie)
- 1 liter – zeleninový vývar
- 250 ml – smotana 30 %
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – rasca
- podľa chuti – tymian
- podľa potreby – staršie pečivo
- 2 PL – olivový olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na masle speníme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, rascu a nakrájané zemiaky. Chvíľu restujeme a zalejeme vývarom.
- Varíme cca 20 minút do zmäknutia zemiakov.
- Medzitým si nakrájame pečivo na kocky, rozložíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200 °C asi 6–8 minút dozlatista.
- Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, opäť privedieme k varu, prilejeme smotanu, pridáme tymian a krátko povaríme.
- Podávame horúce, posypané čerstvými chrumkavými krutónmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cesnacka #kremovaPolievka #krutoniky #cesnak #zemiaky #zimnyRecept
157 zobrazení