Hrachová s údeným /
Voňavá, výdatná hrachová polievka s údenou krkovičkou a koreňovou zeleninou patrí medzi najobľúbenejšie tradičné recepty. Hrach sa varí spolu s...
Voňavá, výdatná hrachová polievka s údenou krkovičkou a koreňovou zeleninou patrí medzi najobľúbenejšie tradičné recepty. Hrach sa varí spolu s mrkvou, petržlenom a zelerom, aby vytvoril hustý základ, ktorý dopĺňa údené mäso, cesnak a majorán. Výborne zasýti a zahreje aj počas chladného dňa.
Obed
Polievky
Údené mäso
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 250 g – žltý polený hrach
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.25 ks – zeler
- 4 ks – zemiaky
- 300 g – údená krkovička
- 1 PL – hladká múka
- 3 strúčiky – cesnak
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – bobkový list
- podľa chuti – majorán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hrach namočíme do studenej vody cez noc, na druhý deň ho scedíme a prepláchneme.
- V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme cibuľu do sklovita.
- Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a hrach, zalejeme vodou, ochutíme bobkovým listom a korením. Varíme, kým hrach nezmäkne.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a údenú krkovičku. Pokračujeme vo varení asi 15 minút.
- Dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a sušeným majoránom.
- Ak je polievka príliš riedka, môžeme ju jemne zahustiť zátrepkou z múky a vody.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hrachovaPolievka #udenemaso #tradicnyRecept #zemiaky #korenovaZelenina #vonavapolievka
5 zobrazení