Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hrachová polievka s údenou krkovičkou a zeleninou

Hrachová s údeným / Voňavá, výdatná hrachová polievka s údenou krkovičkou a koreňovou zeleninou patrí medzi najobľúbenejšie tradičné recepty. Hrach sa varí spolu s... Voňavá, výdatná hrachová polievka s údenou krkovičkou a koreňovou zeleninou patrí medzi najobľúbenejšie tradičné recepty. Hrach sa varí spolu s mrkvou, petržlenom a zelerom, aby vytvoril hustý základ, ktorý dopĺňa údené mäso, cesnak a majorán. Výborne zasýti a zahreje aj počas chladného dňa.
Obed Polievky Údené mäso Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 250 g – žltý polený hrach
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – mrkva
  • 1 ks – petržlen
  • 0.25 ks – zeler
  • 4 ks – zemiaky
  • 300 g – údená krkovička
  • 1 PL – hladká múka
  • 3 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – bobkový list
  • podľa chuti – majorán
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Hrach namočíme do studenej vody cez noc, na druhý deň ho scedíme a prepláchneme.
  2. V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a hrach, zalejeme vodou, ochutíme bobkovým listom a korením. Varíme, kým hrach nezmäkne.
  4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a údenú krkovičku. Pokračujeme vo varení asi 15 minút.
  5. Dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a sušeným majoránom.
  6. Ak je polievka príliš riedka, môžeme ju jemne zahustiť zátrepkou z múky a vody.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hrachovaPolievka #udenemaso #tradicnyRecept #zemiaky #korenovaZelenina #vonavapolievka
5 zobrazení