Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Turecká zemiaková polievka s mäsovými guľkami (Sulu kofte)

Zemiaková s guľkami / Sulu kofte je turecká klasika – sýta a hrejivá polievka, ktorá výborne zastúpi celý obed. Spojenie jemne korenených mäsových guľôčok,... Sulu kofte je turecká klasika – sýta a hrejivá polievka, ktorá výborne zastúpi celý obed. Spojenie jemne korenených mäsových guľôčok, mrkvy, zemiakov a paradajkového základu vytvára bohatú chuť. Výborne sa hodí k čerstvému chlebu a zasýti každého hladného stravníka.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Mleté mäso Varené Turecká kuchyňa
20 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 300 g – mleté hovädzie mäso
  • 3 PL – strúhanka
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 0.5 KL – čili vločky
  • 1 KL – údená paprika
  • 0.5 KL – soľ
  • trochu – hladká múka (na obaľovanie)
  • 3 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 PL – paradajkový pretlak
  • 1 ks – mrkva (väčšia)
  • 4 ks – zemiaky
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – čili vločky
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mleté mäso premiešame so strúhankou, pretlačeným cesnakom, korením, paprikou a soľou.
  2. Vytvarujeme malé mäsové guľky (cca 2 cm), ktoré obalíme v múke a odložíme bokom.
  3. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita.
  4. Pridáme paradajkový pretlak a premiešame, potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky.
  5. Zalejeme vodou, privedieme k varu a pridáme mäsové guľky.
  6. Polievku varíme zakryté približne 30 minút, kým zelenina aj guľky nie sú mäkké.
  7. Na záver dochutíme čili vločkami a soľou podľa potreby.
  8. Podávame horúce, ideálne s krajcom chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sulukofte #masoveGulky #zemiakovaPolievka #tureckaPolievka #sytajedla #paradajkovyZáklad
12 zobrazení