Zemiaková s guľkami /
Sulu kofte je turecká klasika – sýta a hrejivá polievka, ktorá výborne zastúpi celý obed. Spojenie jemne korenených mäsových guľôčok,...
Sulu kofte je turecká klasika – sýta a hrejivá polievka, ktorá výborne zastúpi celý obed. Spojenie jemne korenených mäsových guľôčok, mrkvy, zemiakov a paradajkového základu vytvára bohatú chuť. Výborne sa hodí k čerstvému chlebu a zasýti každého hladného stravníka.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Mleté mäso
Varené
Turecká kuchyňa
20 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 300 g – mleté hovädzie mäso
- 3 PL – strúhanka
- 3 strúčiky – cesnak
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 0.5 KL – čili vločky
- 1 KL – údená paprika
- 0.5 KL – soľ
- trochu – hladká múka (na obaľovanie)
- 3 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 PL – paradajkový pretlak
- 1 ks – mrkva (väčšia)
- 4 ks – zemiaky
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – čili vločky
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mleté mäso premiešame so strúhankou, pretlačeným cesnakom, korením, paprikou a soľou.
- Vytvarujeme malé mäsové guľky (cca 2 cm), ktoré obalíme v múke a odložíme bokom.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita.
- Pridáme paradajkový pretlak a premiešame, potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky.
- Zalejeme vodou, privedieme k varu a pridáme mäsové guľky.
- Polievku varíme zakryté približne 30 minút, kým zelenina aj guľky nie sú mäkké.
- Na záver dochutíme čili vločkami a soľou podľa potreby.
- Podávame horúce, ideálne s krajcom chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sulukofte #masoveGulky #zemiakovaPolievka #tureckaPolievka #sytajedla #paradajkovyZáklad
9 zobrazení