Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a opečenou slaninkou

Zemiaková kyslá s hubami / Aromatická, jemne kyslá a výdatná – táto zemiaková polievka s lesnými hubami a opečenou oravskou slaninkou je neodolateľnou kombináciou tradičných... Aromatická, jemne kyslá a výdatná – táto zemiaková polievka s lesnými hubami a opečenou oravskou slaninkou je neodolateľnou kombináciou tradičných chutí. Smotanovo-mliečna zátrepka ju zjemní, zatiaľ čo cukor a ocot vyvážia kyslosť. Výborne chutí s čerstvým chlebom a pohladí na duši najmä počas sychravých dní.
Obed Polievky Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 ks – zemiaky (stredné)
  • 1 hrsť – sušené huby
  • 200 ml – mlieko
  • 200 ml – pochúťková smotana
  • 2 PL – hladká múka
  • podľa chuti – kryštálový cukor
  • podľa chuti – ocot
  • 100 g – oravská slanina
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – nové korenie
  • podľa chuti – bobkový list
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Sušené huby namočíme do vody a necháme postáť aspoň 1 hodinu.
  2. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vodou, osolíme a pridáme bobkový list, čierne a nové korenie.
  3. Z húb zlejeme vodu, jemne ich vyžmýkame a pridáme k zemiakom. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
  4. Z mlieka, smotany a múky si pripravíme zátrepku, vlejeme do polievky a necháme prejsť varom.
  5. Odstavíme a dochutíme podľa potreby cukrom a octom.
  6. Na panvici opečieme na kocky nakrájanú oravskú slaninu a podávame ju navrchu v tanieri spolu s krajcom čerstvého chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakovaPolievka #kyslaPolievka #lesneHuby #oravskaSlanina #tradicnaKuchyna #zatrepka
9 zobrazení