Zemiaková kyslá s hubami /
Aromatická, jemne kyslá a výdatná – táto zemiaková polievka s lesnými hubami a opečenou oravskou slaninkou je neodolateľnou kombináciou tradičných...
Aromatická, jemne kyslá a výdatná – táto zemiaková polievka s lesnými hubami a opečenou oravskou slaninkou je neodolateľnou kombináciou tradičných chutí. Smotanovo-mliečna zátrepka ju zjemní, zatiaľ čo cukor a ocot vyvážia kyslosť. Výborne chutí s čerstvým chlebom a pohladí na duši najmä počas sychravých dní.
Obed
Polievky
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – zemiaky (stredné)
- 1 hrsť – sušené huby
- 200 ml – mlieko
- 200 ml – pochúťková smotana
- 2 PL – hladká múka
- podľa chuti – kryštálový cukor
- podľa chuti – ocot
- 100 g – oravská slanina
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – nové korenie
- podľa chuti – bobkový list
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Sušené huby namočíme do vody a necháme postáť aspoň 1 hodinu.
- Očistené zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vodou, osolíme a pridáme bobkový list, čierne a nové korenie.
- Z húb zlejeme vodu, jemne ich vyžmýkame a pridáme k zemiakom. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
- Z mlieka, smotany a múky si pripravíme zátrepku, vlejeme do polievky a necháme prejsť varom.
- Odstavíme a dochutíme podľa potreby cukrom a octom.
- Na panvici opečieme na kocky nakrájanú oravskú slaninu a podávame ju navrchu v tanieri spolu s krajcom čerstvého chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakovaPolievka #kyslaPolievka #lesneHuby #oravskaSlanina #tradicnaKuchyna #zatrepka
9 zobrazení