Tekvicová so šošovicou /
Táto farebná, jemne pikantná polievka spája sladkastú chuť tekvice s výživnou červenou šošovicou. Dochutená zázvorom, cesnakom a karí korením vytvára...
Táto farebná, jemne pikantná polievka spája sladkastú chuť tekvice s výživnou červenou šošovicou. Dochutená zázvorom, cesnakom a karí korením vytvára harmonické, krémové jedlo, ktoré zahreje telo aj dušu. Skvelá voľba na ľahký obed počas jesenných alebo zimných dní.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vyprážané
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – tekvica (hokkaido alebo maslová)
- 0.5 hrnčeka – červená šošovica
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 1 PL – kari korenie
- 1 ks – čerstvý zázvor
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – čili
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a nakrájame na menšie kocky.
- Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, kým nezmäkne.
- Pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a kari, krátko orestujeme.
- Vložíme pripravenú tekvicu a šošovicu, zalejeme vodou alebo vývarom a varíme prikryté asi 30 minút.
- Keď je všetko mäkké, polievku rozmixujeme do hladkého krému.
- Na záver dochutíme soľou, korením a podľa chuti aj čili, krátko prevaríme a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvicovaPolievka #cervenaSosovica #kremovaPolievka #karikorenie #zdravaStrava #rychlaPolievka
7 zobrazení