Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bretónska fazuľa s údeninou a paradajkami

Fazuľový guláš / Bretónska fazuľa je hutný a jednoduchý poľský recept, ktorý spája jemnú bielu fazuľu s opečenou slaninou, klobásou a paradajkovým základom.... Bretónska fazuľa je hutný a jednoduchý poľský recept, ktorý spája jemnú bielu fazuľu s opečenou slaninou, klobásou a paradajkovým základom. Dlhé varenie fazule s bobkovým listom dodáva jedlu hĺbku, zatiaľ čo restované údeniny a koreniny mu dodajú vôňu a chuť. Podávaná s krajcom chleba je ideálnym jedlom do sychravých dní.
Obed Polievky Údené mäso Údeniny Varené Francúzska kuchyňa
10 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 300 g – biela fazuľa
  • 2 ks – bobkový list
  • 200 g – údená slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 300 g – údená klobása
  • 250 ml – pasírované paradajky
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – majoránka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Fazuľu prepláchneme a namočíme do studenej vody aspoň na 12 hodín.
  2. Na druhý deň scedíme, dáme do hrnca s čistou vodou a bobkovým listom, varíme 1–2 hodiny do mäkka.
  3. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme, klobásku nakrájame na kolieska.
  4. Na panvici orestujeme slaninu, potom pridáme cibuľu a nakoniec opečieme aj klobásu.
  5. Polovicu vody z uvarenej fazule zlejeme, do zvyšku pridáme opečené údeniny s cibuľkou.
  6. Prilejeme pasírované paradajky, premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút.
  7. Dochutíme soľou, korením a majoránom, podávame s čerstvým pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bretonskaFazula #fazuľovyGulas #udeniny #paradajky #polskyRecept #sytajedla
9 zobrazení