Fazuľový guláš /
Bretónska fazuľa je hutný a jednoduchý poľský recept, ktorý spája jemnú bielu fazuľu s opečenou slaninou, klobásou a paradajkovým základom....
Bretónska fazuľa je hutný a jednoduchý poľský recept, ktorý spája jemnú bielu fazuľu s opečenou slaninou, klobásou a paradajkovým základom. Dlhé varenie fazule s bobkovým listom dodáva jedlu hĺbku, zatiaľ čo restované údeniny a koreniny mu dodajú vôňu a chuť. Podávaná s krajcom chleba je ideálnym jedlom do sychravých dní.
Obed
Polievky
Údené mäso
Údeniny
Varené
Francúzska kuchyňa
10 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 300 g – biela fazuľa
- 2 ks – bobkový list
- 200 g – údená slanina
- 1 ks – cibuľa
- 300 g – údená klobása
- 250 ml – pasírované paradajky
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – majoránka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Fazuľu prepláchneme a namočíme do studenej vody aspoň na 12 hodín.
- Na druhý deň scedíme, dáme do hrnca s čistou vodou a bobkovým listom, varíme 1–2 hodiny do mäkka.
- Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme, klobásku nakrájame na kolieska.
- Na panvici orestujeme slaninu, potom pridáme cibuľu a nakoniec opečieme aj klobásu.
- Polovicu vody z uvarenej fazule zlejeme, do zvyšku pridáme opečené údeniny s cibuľkou.
- Prilejeme pasírované paradajky, premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút.
- Dochutíme soľou, korením a majoránom, podávame s čerstvým pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bretonskaFazula #fazuľovyGulas #udeniny #paradajky #polskyRecept #sytajedla
9 zobrazení