Kapustnica pôstna /
Tradičná pôstna kapustnica bez mäsa, klobásy a smotany, no s bohatou a nezameniteľnou chuťou. Varená z kyslej kapusty, sušených húb...
Tradičná pôstna kapustnica bez mäsa, klobásy a smotany, no s bohatou a nezameniteľnou chuťou. Varená z kyslej kapusty, sušených húb a sliviek, doplnená o voňavú zápražku a podávaná s uvarenými zemiakmi, ponúka plnú chuť a sýtosť aj bez živočíšnych prísad. Ideálny recept pre sviatočné i každodenné pôsty.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 300 g – kyslá kapusta
- 2 hrste – sušené huby
- 3 ks – bobkový list
- 10 ks – sušené slivky
- 1 PL – bravčová masť alebo olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – sladká paprika
- podľa chuti – majorán
- 3 ks – zemiaky (veľké)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka osobitne.
- Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich odstáť asi 15 minút.
- Kapustu spolu s nálevom vložíme do hrnca, pridáme 1,5 litra vody, bobkový list a scedené huby. Varíme približne 30 minút.
- Pridáme sušené slivky a polievku varíme ďalej na miernom ohni.
- Medzitým pripravíme zápražku z masti alebo oleja, nadrobno nasekanej cibule a múky.
- Zápražku zriedime trochou vody, vlejeme do polievky a premiešame.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a majoránkou. Prevaríme pár minút.
- Uvarené zemiaky vložíme do taniera a zalejeme horúcou kapustnicou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#postnaKapustnica #vegetarianskaPolievka #kapusta #slivky #huby #tradicnaKuchyna
6 zobrazení