Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pôstna kapustnica so sušenými hubami a slivkami

Kapustnica pôstna / Tradičná pôstna kapustnica bez mäsa, klobásy a smotany, no s bohatou a nezameniteľnou chuťou. Varená z kyslej kapusty, sušených húb... Tradičná pôstna kapustnica bez mäsa, klobásy a smotany, no s bohatou a nezameniteľnou chuťou. Varená z kyslej kapusty, sušených húb a sliviek, doplnená o voňavú zápražku a podávaná s uvarenými zemiakmi, ponúka plnú chuť a sýtosť aj bez živočíšnych prísad. Ideálny recept pre sviatočné i každodenné pôsty.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 300 g – kyslá kapusta
  • 2 hrste – sušené huby
  • 3 ks – bobkový list
  • 10 ks – sušené slivky
  • 1 PL – bravčová masť alebo olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 PL – hladká múka
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – sladká paprika
  • podľa chuti – majorán
  • 3 ks – zemiaky (veľké)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka osobitne.
  2. Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich odstáť asi 15 minút.
  3. Kapustu spolu s nálevom vložíme do hrnca, pridáme 1,5 litra vody, bobkový list a scedené huby. Varíme približne 30 minút.
  4. Pridáme sušené slivky a polievku varíme ďalej na miernom ohni.
  5. Medzitým pripravíme zápražku z masti alebo oleja, nadrobno nasekanej cibule a múky.
  6. Zápražku zriedime trochou vody, vlejeme do polievky a premiešame.
  7. Dochutíme soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a majoránkou. Prevaríme pár minút.
  8. Uvarené zemiaky vložíme do taniera a zalejeme horúcou kapustnicou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#postnaKapustnica #vegetarianskaPolievka #kapusta #slivky #huby #tradicnaKuchyna
6 zobrazení