Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sviatočná kapustnica s údeným mäsom, klobásou a hubami

Kapustnica sviatočná / Poctivá sviatočná kapustnica plná údeného mäsa, domácej klobásy a sušených húb – toto je klasika, ktorú si neodpustíte počas Vianoc... Poctivá sviatočná kapustnica plná údeného mäsa, domácej klobásy a sušených húb – toto je klasika, ktorú si neodpustíte počas Vianoc či na Nový rok. Vývar z údenín, kyslá kapusta, paprika a domácou zápražkou zjemnená chuť robia z tejto polievky výnimočný zážitok. Podávame s chlebom, haluškami alebo varenými zemiakmi.
Obed Polievky Údené mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 400 g – kyslá kapusta
  • 300 g – údené mäso
  • 5 ks – domáca klobáska
  • 2 hrste – sušené huby
  • 1 PL – bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 PL – hladká múka
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Údené mäso a klobásy zalejeme vodou a varíme približne 30 minút. Pre menej slanú chuť ich varíme osobitne od kapusty.
  2. Kapustu aj s juškou vložíme do iného hrnca, pridáme huby, zalejeme 2 litrami vody a varíme 40 minút do zmäknutia.
  3. Uvarené mäso pokrájame na kúsky, klobásky na kolieska a pridáme do kapustovej časti.
  4. Na panvici rozpustíme masť, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme zápražku. Dochutíme paprikou, zriedime vodou a pridáme do polievky.
  5. Prevaríme ešte 5 minút a dochutíme soľou a korením podľa potreby.
  6. Podávame s maslovými haluškami, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustnica #sviatocnaPolievka #vianocnaKapustnica #klobasa #udenemaso #slovenskaKuchyna
7 zobrazení