Kapustnica sviatočná /
Poctivá sviatočná kapustnica plná údeného mäsa, domácej klobásy a sušených húb – toto je klasika, ktorú si neodpustíte počas Vianoc...
Poctivá sviatočná kapustnica plná údeného mäsa, domácej klobásy a sušených húb – toto je klasika, ktorú si neodpustíte počas Vianoc či na Nový rok. Vývar z údenín, kyslá kapusta, paprika a domácou zápražkou zjemnená chuť robia z tejto polievky výnimočný zážitok. Podávame s chlebom, haluškami alebo varenými zemiakmi.
Obed
Polievky
Údené mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 400 g – kyslá kapusta
- 300 g – údené mäso
- 5 ks – domáca klobáska
- 2 hrste – sušené huby
- 1 PL – bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- 1 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – mletá paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Údené mäso a klobásy zalejeme vodou a varíme približne 30 minút. Pre menej slanú chuť ich varíme osobitne od kapusty.
- Kapustu aj s juškou vložíme do iného hrnca, pridáme huby, zalejeme 2 litrami vody a varíme 40 minút do zmäknutia.
- Uvarené mäso pokrájame na kúsky, klobásky na kolieska a pridáme do kapustovej časti.
- Na panvici rozpustíme masť, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme zápražku. Dochutíme paprikou, zriedime vodou a pridáme do polievky.
- Prevaríme ešte 5 minút a dochutíme soľou a korením podľa potreby.
- Podávame s maslovými haluškami, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustnica #sviatocnaPolievka #vianocnaKapustnica #klobasa #udenemaso #slovenskaKuchyna
7 zobrazení