Kelová s klobásou /
Táto krémová toskánska polievka vás osloví hrejivou kombináciou domácej klobásky, zemiakov a nasekaného kelu. Dochutená smotanou a podávaná s parmezánom...
Táto krémová toskánska polievka vás osloví hrejivou kombináciou domácej klobásky, zemiakov a nasekaného kelu. Dochutená smotanou a podávaná s parmezánom predstavuje dokonalý zimný obed či večeru. Jednoduchá, no výnimočne chutná a sýta.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Hovädzie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 ks – domáca klobáska (menej papriková)
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 4 ks – zemiaky
- 1 liter – hovädzí vývar (bujón)
- 2 hrste – nasekaný kel
- 250 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- trochu – parmezán na posypanie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Klobásky nakrájame na kocky a opekáme v hrnci do zlatova. Opečené kúsky vyberieme bokom.
- Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita, a následne pretlačený cesnak.
- Pridáme ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme ich vývarom a podľa potreby aj trochou vody.
- Do hrnca vrátime opečenú klobásku, pridáme nasekaný kel a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
- Pred koncom vlejeme smotanu, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením, a všetko spolu krátko prevaríme.
- Podávame posypané strúhaným parmezánom s čerstvým bielym pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kelovapolievka #zemiakova #klobasa #toskanska
9 zobrazení