Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiakovo-kelová polievka s domácou klobáskou

Kelová s klobásou / Táto krémová toskánska polievka vás osloví hrejivou kombináciou domácej klobásky, zemiakov a nasekaného kelu. Dochutená smotanou a podávaná s parmezánom... Táto krémová toskánska polievka vás osloví hrejivou kombináciou domácej klobásky, zemiakov a nasekaného kelu. Dochutená smotanou a podávaná s parmezánom predstavuje dokonalý zimný obed či večeru. Jednoduchá, no výnimočne chutná a sýta.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Hovädzie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 ks – domáca klobáska (menej papriková)
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 4 ks – zemiaky
  • 1 liter – hovädzí vývar (bujón)
  • 2 hrste – nasekaný kel
  • 250 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • trochu – parmezán na posypanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Klobásky nakrájame na kocky a opekáme v hrnci do zlatova. Opečené kúsky vyberieme bokom.
  2. Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita, a následne pretlačený cesnak.
  3. Pridáme ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme ich vývarom a podľa potreby aj trochou vody.
  4. Do hrnca vrátime opečenú klobásku, pridáme nasekaný kel a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Pred koncom vlejeme smotanu, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením, a všetko spolu krátko prevaríme.
  6. Podávame posypané strúhaným parmezánom s čerstvým bielym pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kelovapolievka #zemiakova #klobasa #toskanska
7 zobrazení