Boršč bez mäsa /
Tento vegetariánsky boršč je ukážkou toho, ako bohatá a výrazná môže byť polievka aj bez mäsa. Kombinácia čerstvej cvikly, mrkvy,...
Tento vegetariánsky boršč je ukážkou toho, ako bohatá a výrazná môže byť polievka aj bez mäsa. Kombinácia čerstvej cvikly, mrkvy, kapusty, paradajky a zemiakov, doplnená bylinkami a kvapkou citrónovej šťavy vytvára chuťovo vyvážené a sýte jedlo. Vynikajúci s lyžicou kyslej smotany, ideálny na zahriatie aj zasýtenie v každom ročnom období.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Východoeurópska-kuchyňa
20 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 3 ks – cvikla (stredná)
- 1 ks – mrkva (veľká)
- 1 PL – olej
- 1 ks – paradajka (väčšia)
- 1 PL – citrónová šťava
- 5 ks – zemiaky (stredné)
- 2 KL – soľ
- 0.5 ks – biela kapusta
- 1 ks – cibuľa
- 5 ks – čierne korenie (celé)
- 2 ks – bobkový list
- 3 strúčiky – cesnak
- trochu – petržlenová vňať alebo kôpor
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cviklu ošúpeme, jednu postrúhame nahrubo, zvyšné dve nakrájame na tenké hranolčeky.
- Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
- V hrnci zohrejeme olej a pridáme pripravenú cviklu a mrkvu. Restujeme približne 3 minúty.
- Pridáme na kocky nakrájanú paradajku, podlejeme trochou vody a pridáme citrónovú šťavu. Dusíme pod pokrievkou 20 minút.
- Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky na kocky, kapustu na tenké rezance.
- Po dusení pridáme do hrnca zemiaky, kapustu, zalejeme 2 litrami vody, osolíme a pridáme celé čierne korenie, bobkový list a pretlačený cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.
- Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na panvici do sklovita a pridáme do polievky.
- Povaríme ešte 10 minút, dochutíme čerstvými bylinkami – petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
- Podávame horúce, ideálne s lyžicou kyslej smotany.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#vegetarianskyBorsc #borscBezMasa #cvikla #zdravaPolievka #ukrajinskaKuchyna #zeleninovaPolievka
8 zobrazení