Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Gruzínska hovädzia polievka kharcho s ryžou a orechmi

Kharcho / Sýta a netradičná gruzínska polievka, ktorá vás zaujme bohatou kombináciou chutí. Spojenie hovädziny, ryže, vlašských orechov a jemne sladkého lekváru... Sýta a netradičná gruzínska polievka, ktorá vás zaujme bohatou kombináciou chutí. Spojenie hovädziny, ryže, vlašských orechov a jemne sladkého lekváru vytvára nezameniteľnú harmóniu. Ideálna na chladné dni, keď túžite po niečom výnimočnom. Polievka je výrazná, hustá a pritom osviežujúca – taká je pravá kharcho.
Obed Polievky Hovädzie mäso Varené Ázijská kuchyňa
20 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 600 g – hovädzie rebrá (al. hovädzie líčka)
  • 2 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 100 g – guľatozrnná ryža
  • 1 hrsť – vlašské orechy
  • 2 PL – olej
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 1 PL – slivkový lekvár
  • 1 KL – mletý koriander (al. hrsť čerstvého)
  • 0.5 KL – tymián sušený
  • 1 štipka – čili
  • podľa chuti – soľ
  • trochu – čerstvá petržlenová vňať (al. koriander)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Hovädzie mäso nakrájané na väčšie kusy vložíme do hrnca, pridáme soľ a varíme približne 2 hodiny do mäkka. Počas varenia odoberáme penu a vývar si neskôr odložíme bokom.
  2. Medzitým nasekáme cibuľu a cesnak nadrobno, ryžu prepláchneme vo viacerých vodách a orechy jemne opražíme v rúre a pomelieme.
  3. V hrnci zohrejeme olej, orestujeme cibuľku, pridáme cesnak, paradajkový pretlak a zalejeme vývarom. Pridáme mäso a ryžu, zakryjeme a varíme 25 minút.
  4. Po uvarení ryže do polievky pridáme orechy a slivkový lekvár, povaríme ešte 5 minút.
  5. Na záver ochutíme koriandrom, tymianom, štipkou čili a podľa chuti soľou.
  6. Polievku servírujeme posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#polievka #kharcho #hovadzie #ryza
8 zobrazení