Kharcho /
Sýta a netradičná gruzínska polievka, ktorá vás zaujme bohatou kombináciou chutí. Spojenie hovädziny, ryže, vlašských orechov a jemne sladkého lekváru...
Sýta a netradičná gruzínska polievka, ktorá vás zaujme bohatou kombináciou chutí. Spojenie hovädziny, ryže, vlašských orechov a jemne sladkého lekváru vytvára nezameniteľnú harmóniu. Ideálna na chladné dni, keď túžite po niečom výnimočnom. Polievka je výrazná, hustá a pritom osviežujúca – taká je pravá kharcho.
Obed
Polievky
Hovädzie mäso
Varené
Ázijská kuchyňa
20 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 600 g – hovädzie rebrá (al. hovädzie líčka)
- 2 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 100 g – guľatozrnná ryža
- 1 hrsť – vlašské orechy
- 2 PL – olej
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 1 PL – slivkový lekvár
- 1 KL – mletý koriander (al. hrsť čerstvého)
- 0.5 KL – tymián sušený
- 1 štipka – čili
- podľa chuti – soľ
- trochu – čerstvá petržlenová vňať (al. koriander)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hovädzie mäso nakrájané na väčšie kusy vložíme do hrnca, pridáme soľ a varíme približne 2 hodiny do mäkka. Počas varenia odoberáme penu a vývar si neskôr odložíme bokom.
- Medzitým nasekáme cibuľu a cesnak nadrobno, ryžu prepláchneme vo viacerých vodách a orechy jemne opražíme v rúre a pomelieme.
- V hrnci zohrejeme olej, orestujeme cibuľku, pridáme cesnak, paradajkový pretlak a zalejeme vývarom. Pridáme mäso a ryžu, zakryjeme a varíme 25 minút.
- Po uvarení ryže do polievky pridáme orechy a slivkový lekvár, povaríme ešte 5 minút.
- Na záver ochutíme koriandrom, tymianom, štipkou čili a podľa chuti soľou.
- Polievku servírujeme posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#polievka #kharcho #hovadzie #ryza
8 zobrazení