Hrachová s párkom /
Táto hustá hrachová polievka poteší každého milovníka tradičných chutí. Spojenie rozvareného žltého hrachu, zeleniny, údených párkov a voňavej zápražky vytvára...
Táto hustá hrachová polievka poteší každého milovníka tradičných chutí. Spojenie rozvareného žltého hrachu, zeleniny, údených párkov a voňavej zápražky vytvára výdatné a sýte jedlo, ktoré výborne zasýti. Dochutená majoránom a podávaná s čerstvým chlebom je ideálna najmä počas chladných dní.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bravčové mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 250 g – žltý polený hrach
- 2 ks – bobkový list
- 2 ks – mrkva (stredná)
- 3 ks – zemiaky (stredné)
- 3 ks – obyčajné párky
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – mletá paprika
- 2 PL – hladká múka
- 1 PL – majoránka (sušená alebo čerstvá)
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hrach prepláchneme a namočíme aspoň na 2 hodiny alebo cez noc.
- Namočený hrach scedíme, vložíme do hrnca s bobkovým listom, zalejeme vodou a dáme variť.
- Keď je hrach polomäkký, pridáme pokrájané zemiaky a mrkvu. Varíme asi 20 minút.
- Po 10 minútach pridáme na kolieska nakrájané párky.
- Na panvici pripravíme zápražku: opečieme cibuľku s cesnakom, pridáme múku, papriku a podlejeme vodou. Po prevarení vlejeme do polievky.
- Dochutíme soľou, korením a majoránom, krátko povaríme.
- Podávame s krajcom čerstvého chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hrachovaPolievka #polievkaSParkom #domaciRecept #zeleninovaPolievka #tradicnaKuchyna #zahrievajucaPolievka
10 zobrazení