Kuracia s ryžou /
Zostalo vám kura z nedeľného obeda? Táto výborná a rýchla polievka mu vdýchne nový život. Spojenie vývaru, ryže, zvyškov pečeného...
Zostalo vám kura z nedeľného obeda? Táto výborná a rýchla polievka mu vdýchne nový život. Spojenie vývaru, ryže, zvyškov pečeného kuraťa a koreňovej zeleniny vytvára chutnú a výdatnú večeru alebo obed. Dochutená tymianom a bobkovým listom je ideálnym riešením pre každý uponáhľaný deň.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 ks – mrkva
- 0.25 ks – zeler (menší)
- 1 KL – sušený tymián
- 2 litre – kurací vývar (bujón)
- 1 ks – bobkový list
- 200 g – ryža
- 300 g – pečené kura
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme prelisovaný cesnak.
- Do základu vmiešame na malé kúsky nakrájanú mrkvu a zeler, ochutíme tymianom, soľou a korením.
- Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a privedieme k varu.
- Primiešame ryžu a kúsky pečeného kuraťa, premiešame, zakryjeme a varíme na miernom ohni približne 20 minút.
- Polievku podávame horúcu, podľa chuti môžeme ozdobiť bylinkami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciaPolievka #rychlaPolievka #ryzovaPolievka #zvyskyJedla #kuracieMaso #zdravyRecept
8 zobrazení