Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracia ryžová polievka z pečeného mäsa

Kuracia s ryžou / Zostalo vám kura z nedeľného obeda? Táto výborná a rýchla polievka mu vdýchne nový život. Spojenie vývaru, ryže, zvyškov pečeného... Zostalo vám kura z nedeľného obeda? Táto výborná a rýchla polievka mu vdýchne nový život. Spojenie vývaru, ryže, zvyškov pečeného kuraťa a koreňovej zeleniny vytvára chutnú a výdatnú večeru alebo obed. Dochutená tymianom a bobkovým listom je ideálnym riešením pre každý uponáhľaný deň.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Kuracie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 2 ks – mrkva
  • 0.25 ks – zeler (menší)
  • 1 KL – sušený tymián
  • 2 litre – kurací vývar (bujón)
  • 1 ks – bobkový list
  • 200 g – ryža
  • 300 g – pečené kura
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme prelisovaný cesnak.
  2. Do základu vmiešame na malé kúsky nakrájanú mrkvu a zeler, ochutíme tymianom, soľou a korením.
  3. Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a privedieme k varu.
  4. Primiešame ryžu a kúsky pečeného kuraťa, premiešame, zakryjeme a varíme na miernom ohni približne 20 minút.
  5. Polievku podávame horúcu, podľa chuti môžeme ozdobiť bylinkami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuraciaPolievka #rychlaPolievka #ryzovaPolievka #zvyskyJedla #kuracieMaso #zdravyRecept
8 zobrazení