Kapustová s rebrami /
Hustá kapustová polievka, ktorá výborne zasýti a zahreje. Bravčové rebrá sa dlhým varením premenia na jemné kúsky mäsa, ktoré spolu...
Hustá kapustová polievka, ktorá výborne zasýti a zahreje. Bravčové rebrá sa dlhým varením premenia na jemné kúsky mäsa, ktoré spolu s domácim vývarom, zemiakmi a kapustou vytvárajú dokonalý základ. Slanina, pór, koreniny a kvapka majoránu dodávajú jedlu bohatú chuť a vôňu. Vhodná ako sýty obed podávaný s čerstvým chlebom.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bravčové mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 kg – bravčové rebrá
- 100 g – oravská slanina
- 1 ks – veľký pór
- 2 ks – mrkva
- 4 ks – zemiaky (veľké)
- 0.5 ks – biela kapusta
- 3 strúčiky – cesnak
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – mletá rasca
- podľa chuti – majoránka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Bravčové rebrá pokrájame na menšie kusy, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme približne 90 minút do mäkka. Odstraňujeme penu z povrchu vývaru.
- Uvarené mäso vyberieme a vývar si odložíme.
- V druhom hrnci opečieme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme kolieska póru a restujeme do zmäknutia.
- Pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, okoreníme čiernym korením a rascou.
- Zalejeme vývarom z rebier, pridáme kapustu nakrájanú na rezance a varíme asi 30 minút pod pokrievkou.
- Medzitým oberieme mäso z rebier a pridáme späť do polievky.
- Na záver dochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom a prípadne dosolíme.
- Polievku podávame horúcu s krajcom čerstvého chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustovaPolievka #bravcoveRebra #domaciRecept #zemiaky #slovenskaKuchyna #vydatneJedlo
6 zobrazení