Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kapustová polievka s rebierkami a slaninou

Kapustová s rebrami / Hustá kapustová polievka, ktorá výborne zasýti a zahreje. Bravčové rebrá sa dlhým varením premenia na jemné kúsky mäsa, ktoré spolu... Hustá kapustová polievka, ktorá výborne zasýti a zahreje. Bravčové rebrá sa dlhým varením premenia na jemné kúsky mäsa, ktoré spolu s domácim vývarom, zemiakmi a kapustou vytvárajú dokonalý základ. Slanina, pór, koreniny a kvapka majoránu dodávajú jedlu bohatú chuť a vôňu. Vhodná ako sýty obed podávaný s čerstvým chlebom.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bravčové mäso Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 kg – bravčové rebrá
  • 100 g – oravská slanina
  • 1 ks – veľký pór
  • 2 ks – mrkva
  • 4 ks – zemiaky (veľké)
  • 0.5 ks – biela kapusta
  • 3 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – mletá rasca
  • podľa chuti – majoránka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Bravčové rebrá pokrájame na menšie kusy, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme približne 90 minút do mäkka. Odstraňujeme penu z povrchu vývaru.
  2. Uvarené mäso vyberieme a vývar si odložíme.
  3. V druhom hrnci opečieme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme kolieska póru a restujeme do zmäknutia.
  4. Pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, okoreníme čiernym korením a rascou.
  5. Zalejeme vývarom z rebier, pridáme kapustu nakrájanú na rezance a varíme asi 30 minút pod pokrievkou.
  6. Medzitým oberieme mäso z rebier a pridáme späť do polievky.
  7. Na záver dochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom a prípadne dosolíme.
  8. Polievku podávame horúcu s krajcom čerstvého chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustovaPolievka #bravcoveRebra #domaciRecept #zemiaky #slovenskaKuchyna #vydatneJedlo
6 zobrazení