Poľská kyslá uhorková /
Tradičná poľská kyslá polievka s výraznou chuťou kôpru, kyslých uhoriek a výdatného kuracieho vývaru. Skvele zasýti a príjemne zahreje najmä...
Tradičná poľská kyslá polievka s výraznou chuťou kôpru, kyslých uhoriek a výdatného kuracieho vývaru. Skvele zasýti a príjemne zahreje najmä počas chladnejších dní.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Poľská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 ks – kuracie stehná
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.25 ks – zeler
- 1 strúčik – cesnak
- 1 ks – cibuľa
- 1 pohár – kyslé uhorky
- 4 ks – zemiaky
- 1 hrsť – čerstvý kôpor
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Do hrnca vložíme kuracie stehná, koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Zalejeme studenou vodou, pridáme koreniny a varíme asi 90 minút.
- Uhorky zlejeme, nálev odložíme a uhorky postrúhame. Zemiaky nakrájame na kocky a nasekáme kôpor.
- Z vývaru vyberieme mäso, zeleninu a koreniny. Pridáme zemiaky a varíme do polomäkka.
- Vrátime do polievky uvarenú mrkvu, petržlen a pokrájané kuracie mäso.
- Pridáme strúhané uhorky, podľa chuti nálev, dosolíme, pridáme kôpor a krátko povaríme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#polievka #uhorky #kysla #tradicna #polska
7 zobrazení