Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hrášková polievka s čerstvou mätou

Hráškový krém s mätou / Táto svieža zelená polievka spája jemnú sladkosť hrášku s chladivým tónom čerstvej mäty. Vďaka rýchlej príprave a ľahkosti je ideálna... Táto svieža zelená polievka spája jemnú sladkosť hrášku s chladivým tónom čerstvej mäty. Vďaka rýchlej príprave a ľahkosti je ideálna ako predjedlo aj samostatné jedlo na jar či leto. Mätové lístky dodávajú krému nečakaný záver a osvieženie.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
5 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 2 PL – olivový olej
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 500 g – mrazený hrášok
  • 1000 ml – zeleninový vývar
  • 1 hrsť – čerstvá mäta
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V rajnici rozpálime olej a pridáme nasekanú jarnú cibuľku.
  2. Krátko ju opražíme a prisypeme hrášok, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom.
  3. Privedieme k varu a varíme asi 10 minút.
  4. Na záver pridáme čerstvé lístky mäty, odstavíme a rozmixujeme do krémova.
  5. Podávame ozdobené mätou, podľa chuti dochutíme soľou alebo korením.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hraskova #mätova #jarnaPolievka #zdravejedlo #rychlyrecept #bezlepku
6 zobrazení