Hráškový krém s mätou /
Táto svieža zelená polievka spája jemnú sladkosť hrášku s chladivým tónom čerstvej mäty. Vďaka rýchlej príprave a ľahkosti je ideálna...
Táto svieža zelená polievka spája jemnú sladkosť hrášku s chladivým tónom čerstvej mäty. Vďaka rýchlej príprave a ľahkosti je ideálna ako predjedlo aj samostatné jedlo na jar či leto. Mätové lístky dodávajú krému nečakaný záver a osvieženie.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 2 PL – olivový olej
- 2 ks – jarná cibuľka
- 500 g – mrazený hrášok
- 1000 ml – zeleninový vývar
- 1 hrsť – čerstvá mäta
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V rajnici rozpálime olej a pridáme nasekanú jarnú cibuľku.
- Krátko ju opražíme a prisypeme hrášok, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom.
- Privedieme k varu a varíme asi 10 minút.
- Na záver pridáme čerstvé lístky mäty, odstavíme a rozmixujeme do krémova.
- Podávame ozdobené mätou, podľa chuti dochutíme soľou alebo korením.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hraskova #mätova #jarnaPolievka #zdravejedlo #rychlyrecept #bezlepku
6 zobrazení