Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Mačanka s údeným mäsom a kyslou šťavou

Mačanka / Mačanka s údeným mäsom a kyslou šťavou je tradičná slovenská polievka plná húb, voňavých korenín a jemnej kyslosti z kapustovej... Mačanka s údeným mäsom a kyslou šťavou je tradičná slovenská polievka plná húb, voňavých korenín a jemnej kyslosti z kapustovej šťavy. Zahustená smotanou a podávaná s chlebíkom zasýti aj v skromnejších dňoch. Výborná nielen počas pôstu, ale aj ako ľahší obed.
Obed Polievky Huby Údené mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 hrste – sušené huby
  • 100 g – údené mäso (napr. slanina, krkovička, koleno)
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 1 liter – juška (kapustová šťava)
  • 1 téglik – kyslá smotana
  • 2 PL – hladká múka
  • podľa chuti – bobkový list
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – rasca
  • podľa chuti – nové korenie
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Sušené huby namočíme do studenej vody aspoň na hodinu, ideálne cez noc.
  2. Do veľkého hrnca nalejeme šťavu z kyslej kapusty a ochutnáme – ak je príliš kyslá, zriedime ju vodou.
  3. Do šťavy pridáme 3 bobkové listy, 3 guľky nového korenia, 1 KL rasce, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, údeninu a scedené huby.
  4. Privedieme k varu a varíme približne 45 minút, kým huby nezmäknú.
  5. Medzitým si v miske zmiešame kyslú smotanu, múku, štipku soli a trochu horúcej polievky.
  6. Z polievky vyberieme údené mäso (môžeme ho pokrájať a vrátiť späť) a tiež bobkové listy a nové korenie.
  7. Prilievame smotanovú zmes, premiešame a varíme ešte 2–3 minúty.
  8. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#macanka #hubova #kapustovastava #tradicna #zdravaobed #postna #slovenskakuchyna
14 zobrazení