Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kalerábová polievka so smotanou a vňaťou

Kalerábová polievka / Táto jednoduchá krémová polievka z kalerábu je dôkazom, že aj z nenápadnej zeleniny sa dá vyčarovať lahodné jedlo. Jemne korenistá... Táto jednoduchá krémová polievka z kalerábu je dôkazom, že aj z nenápadnej zeleniny sa dá vyčarovať lahodné jedlo. Jemne korenistá chuť kalerábu, kyslá smotana a čerstvá petržlenová vňať vytvárajú harmonickú kombináciu, ktorú si zamilujete.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 ks – kaleráb
  • 500 ml – zeleninový vývar
  • 500 ml – voda
  • 2 PL – kyslá smotana
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájaný kaleráb.
  2. Zalejeme vývarom a vodou a varíme, kým kaleráb nezmäkne.
  3. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom, vrátime späť na plameň a primiešame kyslú smotanu.
  4. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme servírovať.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kalerabovaPolievka #rychlaVecera #slovenskakuchyna #zdravaStrava #jemneChute #bezmasa
6 zobrazení