Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Demikát – rýchla bryndzová polievka

Bryndzová polievka / Demikát je sýta a výnimočne chutná slovenská polievka z bryndze, ktorá vás zasýti i zahreje v každom ročnom období. Slaninka,... Demikát je sýta a výnimočne chutná slovenská polievka z bryndze, ktorá vás zasýti i zahreje v každom ročnom období. Slaninka, paprika, smotana a zemiaky vytvárajú harmonické chute, ktoré v spojení s bryndzou evokujú tradičnú slovenskú kuchyňu v tej najlepšej podobe.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 PL – bravčová masť alebo olej
  • 50 g – slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 ks – zemiaky
  • 0.5 KL – drvená rasca
  • 1 KL – mletá paprika
  • 1.5 liter – voda
  • 200 g – bryndza
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme masť a orestujeme na kocky nakrájanú slaninu s cibuľou do zlatista.
  2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, mletú papriku, zalejeme vodou a varíme približne 25 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  3. Bryndzu vymiešame so smotanou a pridáme k uvareným zemiakom, premiešame a krátko povaríme.
  4. Polievku stiahneme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
  5. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.
  6. Pri podávaní ozdobíme opraženou slaninkou, červenou cibuľou a pažítkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#demikat #bryndzovaPolievka #slovenskakuchyna #tradicnerecepty #zemiaky #slanina
4 zobrazení