Bryndzová polievka /
Demikát je sýta a výnimočne chutná slovenská polievka z bryndze, ktorá vás zasýti i zahreje v každom ročnom období. Slaninka,...
Demikát je sýta a výnimočne chutná slovenská polievka z bryndze, ktorá vás zasýti i zahreje v každom ročnom období. Slaninka, paprika, smotana a zemiaky vytvárajú harmonické chute, ktoré v spojení s bryndzou evokujú tradičnú slovenskú kuchyňu v tej najlepšej podobe.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 PL – bravčová masť alebo olej
- 50 g – slanina
- 1 ks – cibuľa
- 3 ks – zemiaky
- 0.5 KL – drvená rasca
- 1 KL – mletá paprika
- 1.5 liter – voda
- 200 g – bryndza
- 100 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme masť a orestujeme na kocky nakrájanú slaninu s cibuľou do zlatista.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, mletú papriku, zalejeme vodou a varíme približne 25 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Bryndzu vymiešame so smotanou a pridáme k uvareným zemiakom, premiešame a krátko povaríme.
- Polievku stiahneme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
- Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.
- Pri podávaní ozdobíme opraženou slaninkou, červenou cibuľou a pažítkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#demikat #bryndzovaPolievka #slovenskakuchyna #tradicnerecepty #zemiaky #slanina
4 zobrazení