Slepačí vývar s palacinkami /
Táto nemecká klasika vás zahreje a zasýti zároveň. Silný slepačí vývar doplnený o muškátový oriešok, citrónovú kôru a biele víno...
Táto nemecká klasika vás zahreje a zasýti zároveň. Silný slepačí vývar doplnený o muškátový oriešok, citrónovú kôru a biele víno vytvára jemne aromatickú chuť. A keď do taniera pridáte domáce palacinky nakrájané na rezance, vznikne jedinečný zážitok.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Slepačie mäso
Varené
Nemecká kuchyňa
40 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 0.5 ks – sliepka na polievku
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.5 ks – pór
- 0.25 ks – zeler
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 2 vetvičky – tymian
- 100 ml – biele víno
- 1 ks – citrónová kôra
- 1 štipka – muškátový oriešok
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- 200 ml – mlieko
- 40 g – roztopené maslo
- 3 ks – vajce
- 80 g – hladká múka
- trochu – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Palacinky: zmiešame mlieko, maslo a vajcia, zašľaháme múku, muškátový oriešok, soľ a vňať. Pečieme na oleji z oboch strán, necháme odpočívať.
- Vývar: sliepku umyjeme a zalejeme vodou, varíme 60 minút. Odoberáme penu.
- Pridáme zeleninu, tymian a vňať, varíme ďalších 40 minút.
- Vývar precedíme, pridáme víno, muškát, citrónovú kôru, vrátime mäso a zeleninu. Dochutíme soľou a korením.
- Palacinky zrolujeme a nakrájame na rezance.
- Do taniera nalejeme polievku a pridáme porciu palacinkových rezancov.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#slepaciavyvar #nemeckakuchyna #palacinkoverezance #bylinkovareceptura #domacapolievka #vonaverecepty
7 zobrazení