Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kelová polievka s cesnakovou klobáskou (Caldo Verde)

Caldo Verde / Caldo Verde, tradičná portugalská polievka, vyniká jednoduchými surovinami a mimoriadne bohatou chuťou. Kombinácia rozvarených zemiakov, čerstvého kelu a cesnakovej klobásy... Caldo Verde, tradičná portugalská polievka, vyniká jednoduchými surovinami a mimoriadne bohatou chuťou. Kombinácia rozvarených zemiakov, čerstvého kelu a cesnakovej klobásy vytvára dokonalý pokrm na sychravé dni. Zasýti, zahreje a poteší každého milovníka stredomorských chutí.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Údené mäso Varené Portugalská kuchyňa
15 min príprava
110 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – olivový olej
  • 2 ks – cesnakovo-papriková klobása
  • 2 ks – cibuľa
  • 5 ks – stredne veľký zemiak
  • 1 liter – kurací vývar
  • 1 liter – voda
  • 1 ks – menší kel
  • – soľ
  • – kajenská paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji opečieme kolieska klobásy do zlatista a vyberieme ich bokom.
  2. Do výpeku pridáme nasekanú cibuľu, osolíme a opečieme do sklovita.
  3. Pridáme na tenké plátky nakrájané zemiaky, osolíme, prisypeme kajenskú papriku a zalejeme vývarom a vodou.
  4. Varíme, kým sa zemiaky nezačnú rozpadávať.
  5. Medzitým nakrájame kel na prúžky, umyjeme a necháme odkvapkať.
  6. Zemiaky popučíme priamo v hrnci, aby polievka zhustla, no zostali aj kúsky.
  7. Kel postupne vkladáme do polievky, premiešame a necháme prejsť varom.
  8. Vrátime opečenú klobásu do polievky, znížime plameň a necháme zahrievať 45 minút.
  9. Dochutíme soľou a podávame s opečeným pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#caldoverde #kelovapolievka #portugalskakuchyna #klobasa #stredomorskerecepty #zemiaky
7 zobrazení