Caldo Verde /
Caldo Verde, tradičná portugalská polievka, vyniká jednoduchými surovinami a mimoriadne bohatou chuťou. Kombinácia rozvarených zemiakov, čerstvého kelu a cesnakovej klobásy...
Caldo Verde, tradičná portugalská polievka, vyniká jednoduchými surovinami a mimoriadne bohatou chuťou. Kombinácia rozvarených zemiakov, čerstvého kelu a cesnakovej klobásy vytvára dokonalý pokrm na sychravé dni. Zasýti, zahreje a poteší každého milovníka stredomorských chutí.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Údené mäso
Varené
Portugalská kuchyňa
15 min príprava
110 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – olivový olej
- 2 ks – cesnakovo-papriková klobása
- 2 ks – cibuľa
- 5 ks – stredne veľký zemiak
- 1 liter – kurací vývar
- 1 liter – voda
- 1 ks – menší kel
- – soľ
- – kajenská paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji opečieme kolieska klobásy do zlatista a vyberieme ich bokom.
- Do výpeku pridáme nasekanú cibuľu, osolíme a opečieme do sklovita.
- Pridáme na tenké plátky nakrájané zemiaky, osolíme, prisypeme kajenskú papriku a zalejeme vývarom a vodou.
- Varíme, kým sa zemiaky nezačnú rozpadávať.
- Medzitým nakrájame kel na prúžky, umyjeme a necháme odkvapkať.
- Zemiaky popučíme priamo v hrnci, aby polievka zhustla, no zostali aj kúsky.
- Kel postupne vkladáme do polievky, premiešame a necháme prejsť varom.
- Vrátime opečenú klobásu do polievky, znížime plameň a necháme zahrievať 45 minút.
- Dochutíme soľou a podávame s opečeným pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#caldoverde #kelovapolievka #portugalskakuchyna #klobasa #stredomorskerecepty #zemiaky
7 zobrazení