Jablkovo-tekvicová krémová polievka /
Jedinečná krémová polievka, ktorá spája sladkasté chute pečených jabĺk a maslovej tekvice s jemnosťou smotany a masla. Dochutená štipkou muškátového...
Jedinečná krémová polievka, ktorá spája sladkasté chute pečených jabĺk a maslovej tekvice s jemnosťou smotany a masla. Dochutená štipkou muškátového orieška vytvára hrejivý jesenný zážitok vhodný aj ako netradičný predkrm pri slávnostnej večeri.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 3 ks – jablko
- 1 ks – maslová tekvica
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – väčší zemiak
- 1 liter – zeleninový vývar
- 100 ml – smotana na šľahanie
- 2 PL – maslo
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – muškátový oriešok
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Jablká a tekvicu ošúpeme, nakrájame na plátky, poukladáme na plech, pokvapkáme olejom a osolíme.
- Pečieme pri 220°C asi 30 minút do zlatista.
- Upečenú zeleninu a ovocie presypeme do hrnca, pridáme kocky zemiakov, zalejeme vývarom a dolievame vodou.
- Varíme zakryté 30 minút na miernom plameni.
- Rozmixujeme do hladkého krému, pridáme smotanu, maslo, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Podávame ozdobené plátkami jabĺk, semienkami, krutónmi alebo kúskami modrého syra.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvicovapolievka #jablka #pecenazelenina #jesennechute #kremovapolievka #rychlyobed
6 zobrazení