Rýchla zelňačka /
Zelňačka je typickou pochúťkou českej i slovenskej kuchyne. Táto rýchla verzia s údenou klobáskou, zemiakmi a kyslou kapustou je ideálna...
Zelňačka je typickou pochúťkou českej i slovenskej kuchyne. Táto rýchla verzia s údenou klobáskou, zemiakmi a kyslou kapustou je ideálna na rýchly obed či večeru počas sychravých dní. Jednoduchá, sýta a krásne zahreje aj zasýti.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 PL – masť
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – údená klobása
- 3 ks – bobkový list
- 1 PL – mletá paprika
- 4 ks – väčšie zemiaky
- 500 g – kyslá kapusta
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci na masti opražíme cibuľu a kolieska klobásky približne 5 minút.
- Pridáme pokrájané zemiaky, bobkové listy, papriku, osolíme a okoreníme, zalejeme vodou (cca 1,5 l).
- Varíme zakryté 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Pridáme nasekanú kyslú kapustu, premiešame a varíme ďalších 15 minút.
- Ochutnáme, dochutíme soľou, môžeme zjemniť lyžicou smotany a podávame s čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zelnacka #kyslakapusta #rychlapolievka #klobasa #tradicnareceptura #slovenskakuchyna
6 zobrazení