Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rýchla tradičná zelňačka s klobásou a zemiakmi

Rýchla zelňačka / Zelňačka je typickou pochúťkou českej i slovenskej kuchyne. Táto rýchla verzia s údenou klobáskou, zemiakmi a kyslou kapustou je ideálna... Zelňačka je typickou pochúťkou českej i slovenskej kuchyne. Táto rýchla verzia s údenou klobáskou, zemiakmi a kyslou kapustou je ideálna na rýchly obed či večeru počas sychravých dní. Jednoduchá, sýta a krásne zahreje aj zasýti.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 PL – masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – údená klobása
  • 3 ks – bobkový list
  • 1 PL – mletá paprika
  • 4 ks – väčšie zemiaky
  • 500 g – kyslá kapusta
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci na masti opražíme cibuľu a kolieska klobásky približne 5 minút.
  2. Pridáme pokrájané zemiaky, bobkové listy, papriku, osolíme a okoreníme, zalejeme vodou (cca 1,5 l).
  3. Varíme zakryté 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Pridáme nasekanú kyslú kapustu, premiešame a varíme ďalších 15 minút.
  5. Ochutnáme, dochutíme soľou, môžeme zjemniť lyžicou smotany a podávame s čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zelnacka #kyslakapusta #rychlapolievka #klobasa #tradicnareceptura #slovenskakuchyna
6 zobrazení