Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová zemiaková polievka s treskou a pórom

Zemiaková rybacia polievka / Táto rýchla, no výnimočne chutná krémová polievka kombinuje jemné filety z tresky, zemiaky, pór a citrónovú kôru. Vďaka jednoduchým surovinám,... Táto rýchla, no výnimočne chutná krémová polievka kombinuje jemné filety z tresky, zemiaky, pór a citrónovú kôru. Vďaka jednoduchým surovinám, ale dokonale vyváženej chuti, sa výborne hodí ako výživný obed či večera, najmä počas chladnejších dní.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Ryby Ryby morské Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 300 g – treska (filety alebo údená treska)
  • 200 ml – mlieko
  • 2 PL – maslo
  • 1 PL – olivový olej
  • 1 ks – pór
  • 4 ks – stredne veľké zemiaky
  • 2 ks – bobkový list
  • 1 KL – mletá rasca
  • 1 liter – zeleninový alebo rybací vývar
  • 1 KL – citrónová kôra
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Tresku vložíme do rajnice, zalejeme mliekom a trochou vody, osolíme a varíme zakryté cca 20 minút na miernom ohni.
  2. V druhom hrnci rozpustíme maslo s olejom, pridáme kocky zemiakov, pór, soľ, rascu a bobkový list a 5 minút restujeme.
  3. Zalejeme vývarom a varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Časť zemiakov a póru si odložíme, bobkové listy vyberieme, pridáme citrónovú kôru a zvyšok rozmixujeme do hladka.
  5. Do krému vrátime varené kúsky zemiakov a póru, natrhanú tresku a vývar z mlieka, premiešame a dochutíme.
  6. Na záver primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s čerstvým pečivom alebo krutónmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#rybaciapolievka #treska #zemiakova #porova #rychlyobed #kremovapolievka
10 zobrazení