Ärtsoppa /
Ärtsoppa je tradičná švédska polievka zo žltého hrachu, ktorá vás zahreje a výborne zasýti. Pomaly varená s bravčovým mäsom, bylinkami...
Ärtsoppa je tradičná švédska polievka zo žltého hrachu, ktorá vás zahreje a výborne zasýti. Pomaly varená s bravčovým mäsom, bylinkami a typicky podávaná s horčicou vytvára jedinečný chuťový zážitok. Vhodná na obed aj večeru počas chladnejších dní.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bravčové mäso
Varené
Škandinávska kuchyňa
10 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – hrach žltý (polený alebo celý)
- 400 g – bravčové mäso (plece, stehno alebo bôčik)
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – nové korenie
- 1 PL – sušený tymián
- 1 PL – sušený majorán
- 1 PL – hrubozrnná horčica
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hrach namočíme do vody aspoň na 10 hodín.
- Scedený hrach vložíme do hrnca, zalejeme vodou cca 3 cm nad hrach a začneme zahrievať.
- Pridáme cibuľu, mrkvu, bobkové listy, nové korenie, nakrájané bravčové mäso, tymian a majorán.
- Varíme zakryté na miernom ohni 90 až 120 minút, kým je mäso mäkké a hrach sa začína rozpadať.
- Odoberieme cibuľu, mrkvu a bobkové listy, polievku premiešame metličkou do krémova.
- Dochutíme soľou, korením a pridáme lyžicu horčice.
- Podávame horúce, prípadne ešte s ďalšou lyžičkou horčice navrch.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#artsoppa #svedskapolievka #hrachovapolievka #bravcovemaso #horcica #hustaobedovapolievka
196 zobrazení