Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Extra hustá polievka z pečeného karfiolu so smotanou a maslom

Pečená karfiolová polievka / Táto krémová polievka z pečeného karfiolu je plná chuti, mimoriadne hustá a jemná zároveň. Kombinácia pečenia, vývaru a smotany vytvára... Táto krémová polievka z pečeného karfiolu je plná chuti, mimoriadne hustá a jemná zároveň. Kombinácia pečenia, vývaru a smotany vytvára delikátnu textúru, ktorú podčiarkne trochu masla na záver. Ideálna voľba na pohodový obed alebo večeru počas chladných dní.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Pečené Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1 ks – väčší karfiol
  • 2 PL – olivový olej (na pečenie)
  • – soľ
  • – mletá paprika
  • 1 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 250 ml – smotana na šľahanie
  • 2 PL – maslo
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Karfiol rozdelíme na ružičky, opláchneme, osušíme a rozložíme na plech s papierom na pečenie.
  2. Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme paprikou. Pečieme pri 180 °C približne 30 minút do zlatista.
  3. V hrnci zahrejeme olivový olej, orestujeme cibuľu a cesnak do sklovita.
  4. Pridáme vývar a upečený karfiol (časť odložíme bokom), varíme 20 minút. Tesne pred koncom varenia prilejeme smotanu.
  5. Polievku rozmixujeme na krém, primiešame maslo a dochutíme soľou a korením.
  6. Podávame horúcu, ozdobenú opečeným karfiolom, olejom a petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#karfiolovapolievka #pecenazelenina #hustapolievka #vegetarianskejedlo #zeleninovypokrm #kremovapolievka
157 zobrazení