Pečený guláš /
Tento pečený bravčový guláš z jedného pekáča je výnimočne jednoduchý na prípravu, ale chuťovo mimoriadne bohatý. Všetky suroviny sa zmiešajú,...
Tento pečený bravčový guláš z jedného pekáča je výnimočne jednoduchý na prípravu, ale chuťovo mimoriadne bohatý. Všetky suroviny sa zmiešajú, vložia do rúry a výsledkom je šťavnatý a aromatický pokrm, ktorý si obľúbia aj nároční gurmáni. Ideálny na víkendové varenie či oslavu bez stresu.
Obed
Polievky
Bravčové mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 8
- 1 kg – bravčové mäso (plece)
- 3 ks – cibuľa
- 3 ks – paradajka
- 3 ks – biela paprika
- 1 hrsť – hrášok
- 3 ks – bobkový list
- 3 strúčiky – cesnak
- 3 PL – drvené paradajky
- 3 PL – solamyl
- 2 KL – gulášové korenie
- 2 KL – mletá paprika
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – voda
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a vložíme do misy.
- Pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, sladkú papriku a premiešame.
- Pridáme nakrájané paradajky, papriky, hrášok, bobkový list a drvené paradajky alebo pretlak.
- Dochutíme korením, pridáme solamyl, všetko dobre premiešame a preložíme do pekáča.
- Podlejeme vodou podľa požadovanej hustoty (cca 1 liter), zakryjeme alobalom a pečieme 90 minút pri 180 °C.
- Ak chceme hustejší guláš, posledných 20 minút dopekáme bez alobalu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#gulas #pecenyrecept #bravcovemaso #jednoducherecepty #zjednehopekaca #slovenskakuchyna
12 zobrazení