Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sviatočná kapria polievka s paradajkovým základom

Tradičná rybacia polievka / Táto sviatočná rybacia polievka je ideálnym predjedlom na štedrovečerný stôl. Pripravuje sa z vývaru z kaprích častí, dochutená paradajkovým pretlakom,... Táto sviatočná rybacia polievka je ideálnym predjedlom na štedrovečerný stôl. Pripravuje sa z vývaru z kaprích častí, dochutená paradajkovým pretlakom, cesnakom a čerstvou zeleninou. Vďaka jemne pikantnej chuti a bohatej textúre poteší všetkých milovníkov tradičných receptov.
Obed Polievky Ryby Ryby sladkovodné Varené Vianočné špeciality Slovenská kuchyňa
15 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – kapor (hlava, plutvy, chvost)
  • 2 ks – cibuľa
  • 2 litre – voda
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • – nové korenie
  • – bobkový list
  • 2 ks – kapor podkovička
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 2 PL – olej
  • 2 ks – mrkva
  • 2 ks – biela paprika
  • 1 KL – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Podkovičky kapra prerežeme, zmiešame s pretlakom a cesnakom a necháme marinovať v chlade.
  2. Do hrnca vložíme časti kapra, cibuľu, korenie a zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni 2 hodiny.
  3. Vývar scedíme a odložíme bokom.
  4. Na oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme mrkvu a papriku, jemne osolíme a zaprášime mletou paprikou.
  5. Zalejeme vývarom a varíme približne 20 minút.
  6. Do polievky vložíme marinované podkovičky s pretlakom a varíme ešte 15 minút.
  7. Na záver môžeme polievku zjemniť kyslou smotanou a podávať s bielym pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapor #sviatocnapolievka #stedryvecer #rybaciavyvar #tradicnerecepty #vianocnakuchyna
13 zobrazení