Tradičná rybacia polievka /
Táto sviatočná rybacia polievka je ideálnym predjedlom na štedrovečerný stôl. Pripravuje sa z vývaru z kaprích častí, dochutená paradajkovým pretlakom,...
Táto sviatočná rybacia polievka je ideálnym predjedlom na štedrovečerný stôl. Pripravuje sa z vývaru z kaprích častí, dochutená paradajkovým pretlakom, cesnakom a čerstvou zeleninou. Vďaka jemne pikantnej chuti a bohatej textúre poteší všetkých milovníkov tradičných receptov.
Obed
Polievky
Ryby
Ryby sladkovodné
Varené
Vianočné špeciality
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – kapor (hlava, plutvy, chvost)
- 2 ks – cibuľa
- 2 litre – voda
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – nové korenie
- – bobkový list
- 2 ks – kapor podkovička
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 3 strúčiky – cesnak
- 2 PL – olej
- 2 ks – mrkva
- 2 ks – biela paprika
- 1 KL – mletá paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Podkovičky kapra prerežeme, zmiešame s pretlakom a cesnakom a necháme marinovať v chlade.
- Do hrnca vložíme časti kapra, cibuľu, korenie a zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni 2 hodiny.
- Vývar scedíme a odložíme bokom.
- Na oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme mrkvu a papriku, jemne osolíme a zaprášime mletou paprikou.
- Zalejeme vývarom a varíme približne 20 minút.
- Do polievky vložíme marinované podkovičky s pretlakom a varíme ešte 15 minút.
- Na záver môžeme polievku zjemniť kyslou smotanou a podávať s bielym pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapor #sviatocnapolievka #stedryvecer #rybaciavyvar #tradicnerecepty #vianocnakuchyna
13 zobrazení