Ma Yo Gi Ton /
Ma Yo Gi Ton je tradičná taiwanská polievka z kuracích stehien, zázvoru a sezamového oleja, ktorá sa podáva najmä počas...
Ma Yo Gi Ton je tradičná taiwanská polievka z kuracích stehien, zázvoru a sezamového oleja, ktorá sa podáva najmä počas zimy. Krátky čas varenia v kombinácii s kosťami a ryžovým vínom vytvára bohatú chuť. Sušené goji bobule dodávajú sladký akcent a ryžové rezance z nej robia výživné a hrejivé jedlo.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Taiwanská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – kuracie stehná (s kosťou)
- 4 PL – sezamový olej
- 1 ks – čerstvý zázvor
- 400 ml – ryžové víno
- 400 ml – voda
- 1 hrsť – sušené goji
- – soľ
- – ryžové rezance
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie stehná prepolíme cez kosť a osušíme papierovou utierkou.
- Zázvor opláchneme a nakrájame aj so šupkou na tenké plátky.
- V panvici zahrejeme sezamový olej, pridáme zázvor a opekáme do zlatista.
- Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
- Zalejeme ryžovým vínom a vodou, premiešame, privedieme k varu a dusíme prikryté 20 minút.
- Pár minút pred koncom pridáme goji bobule a podľa potreby dosolíme.
- Podávame s ryžovými rezancami pripravenými podľa návodu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#taiwanskakuchyna #kuraciapolievka #sezamovyolej #goji #zimnejedlo #ryzoverezance
29 zobrazení