Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Taiwanská kuracia polievka so sezamovým olejom a goji

Ma Yo Gi Ton / Ma Yo Gi Ton je tradičná taiwanská polievka z kuracích stehien, zázvoru a sezamového oleja, ktorá sa podáva najmä počas... Ma Yo Gi Ton je tradičná taiwanská polievka z kuracích stehien, zázvoru a sezamového oleja, ktorá sa podáva najmä počas zimy. Krátky čas varenia v kombinácii s kosťami a ryžovým vínom vytvára bohatú chuť. Sušené goji bobule dodávajú sladký akcent a ryžové rezance z nej robia výživné a hrejivé jedlo.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Kuracie mäso Varené Taiwanská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – kuracie stehná (s kosťou)
  • 4 PL – sezamový olej
  • 1 ks – čerstvý zázvor
  • 400 ml – ryžové víno
  • 400 ml – voda
  • 1 hrsť – sušené goji
  • – soľ
  • – ryžové rezance
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie stehná prepolíme cez kosť a osušíme papierovou utierkou.
  2. Zázvor opláchneme a nakrájame aj so šupkou na tenké plátky.
  3. V panvici zahrejeme sezamový olej, pridáme zázvor a opekáme do zlatista.
  4. Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
  5. Zalejeme ryžovým vínom a vodou, premiešame, privedieme k varu a dusíme prikryté 20 minút.
  6. Pár minút pred koncom pridáme goji bobule a podľa potreby dosolíme.
  7. Podávame s ryžovými rezancami pripravenými podľa návodu.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#taiwanskakuchyna #kuraciapolievka #sezamovyolej #goji #zimnejedlo #ryzoverezance
29 zobrazení