Canja de Galinha /
Canja je tradičná portugalská kuracia polievka, podávaná pri oslavách aj počas choroby. Dlhé varenie kurčaťa v slanom vývare s cesnakom...
Canja je tradičná portugalská kuracia polievka, podávaná pri oslavách aj počas choroby. Dlhé varenie kurčaťa v slanom vývare s cesnakom a bobkovým listom dodá vývaru hĺbku, zatiaľ čo ryža, zelenina a šťava z čerstvého citróna prinesú sviežosť. Výdatná, liečivá a mimoriadne chutná.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Portugalská kuchyňa
30 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 1 ks – väčšie kurča
- 5 ks – bobkový list
- 1 PL – soľ
- 6 ks – cesnak
- 2 ks – cibuľa
- 2 ks – zemiaky
- 2 ks – mrkva
- 2 ks – paradajka
- 200 g – ryža
- 2 ks – citrónová šťava
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kurča vložíme do veľkého hrnca s 3–4 litrami vody, pridáme soľ, bobkový list a cesnak. Varíme na miernom ohni asi 3 hodiny.
- Odoberáme penu a tuk z hladiny počas varenia.
- Paradajky narežeme a vložíme na minútu do vývaru. Po vychladnutí ich olúpeme, odstránime semienka a nakrájame na kocky.
- Očistíme a nakrájame zeleninu: mrkvu na kolieska, zemiaky a cibuľu na kocky.
- Kurča vyberieme, necháme vychladnúť a obraté mäso odložíme. Cesnak a bobkové listy vyhodíme.
- Do polievky pridáme zeleninu a ryžu, varíme približne 30–40 minút.
- Nakoniec vložíme späť mäso, kocky paradajok, dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. Po minúte odstavíme.
- Podávame samotnú alebo s trochou strúhaného syra.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#canja #portugalskakuchyna #kuraciavyvar #dlhovarenie #ryza #liecivapolievka
6 zobrazení