Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Portugalská kuracia polievka Canja s ryžou a citrónom

Canja de Galinha / Canja je tradičná portugalská kuracia polievka, podávaná pri oslavách aj počas choroby. Dlhé varenie kurčaťa v slanom vývare s cesnakom... Canja je tradičná portugalská kuracia polievka, podávaná pri oslavách aj počas choroby. Dlhé varenie kurčaťa v slanom vývare s cesnakom a bobkovým listom dodá vývaru hĺbku, zatiaľ čo ryža, zelenina a šťava z čerstvého citróna prinesú sviežosť. Výdatná, liečivá a mimoriadne chutná.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Kuracie mäso Varené Portugalská kuchyňa
30 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 1 ks – väčšie kurča
  • 5 ks – bobkový list
  • 1 PL – soľ
  • 6 ks – cesnak
  • 2 ks – cibuľa
  • 2 ks – zemiaky
  • 2 ks – mrkva
  • 2 ks – paradajka
  • 200 g – ryža
  • 2 ks – citrónová šťava
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kurča vložíme do veľkého hrnca s 3–4 litrami vody, pridáme soľ, bobkový list a cesnak. Varíme na miernom ohni asi 3 hodiny.
  2. Odoberáme penu a tuk z hladiny počas varenia.
  3. Paradajky narežeme a vložíme na minútu do vývaru. Po vychladnutí ich olúpeme, odstránime semienka a nakrájame na kocky.
  4. Očistíme a nakrájame zeleninu: mrkvu na kolieska, zemiaky a cibuľu na kocky.
  5. Kurča vyberieme, necháme vychladnúť a obraté mäso odložíme. Cesnak a bobkové listy vyhodíme.
  6. Do polievky pridáme zeleninu a ryžu, varíme približne 30–40 minút.
  7. Nakoniec vložíme späť mäso, kocky paradajok, dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. Po minúte odstavíme.
  8. Podávame samotnú alebo s trochou strúhaného syra.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#canja #portugalskakuchyna #kuraciavyvar #dlhovarenie #ryza #liecivapolievka
6 zobrazení